2017. június 14., szerda

Mozgalom a Polgári Szabadkáért:

Foglalkoztatási cirkusz a városi közigazgatásban

A közeli és távoli rokonok munkába állítását követően a Szerb Haladó Párt megkezdte azon párttagok munkahelyteremtését, akik ezt kiérdemelték. A szakértelem, képesítés, szakmaiság és felelősség – nem létező kritériumok. A megfelelő diploma sem fontos.
A legfontosabb kritérium, hogy a szóban forgó jelölt párttag legyen, mindegy, hogy a Szerb Haladó Pártról vagy a Vajdasági Magyar Szövetségről van szó. A párttagok igazgatói tisztségre történő kinevezése során – attól függetlenül, hogy az SNS-ről vagy a VMSZ-ről van szó – legalább arra illene odafigyelni, hogy a jelölt ne legyen elítélve és vizsgálat alatt sem.
Ez a fajta viselkedés az uralkodó rezsim tetszőleges törvényértelmezésének eredménye, a törvények tiszteletben tartásáról szó sincs. Mintha elmúlt idők politikáját másolnák, amikor szintén kötelező volt párttagnak lennie annak, aki a közszférában szeretne munkát kapni.
Az előző polgármester racionalizálta a városi közigazgatásban az adminisztrációt, a polgárok tehermentesítése érdekében, akiknek a pénzéből a költségvetést feltöltik. A mostani hatalom munkahelyeket alakít ki a nyugdíjasok és a többi polgár terhére - akiknek a juttatásait korábban már csökkentették – egyetlen céllal: a hatalmi koalícióhoz tartozó pártok megbízható tagjainak elhelyezésével, a kitalált munkahelyeken.
Az uralkodó klikk, vagyis a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség legnagyobb sajnálatára, Szabadka polgárai felismerték a hatalom működésének módját és a következő választásokon már nem szavaznak bizalmat azoknak, akik Szabadkát reménytelenségbe és csődbe viszik.
A polgárok segítségével Szabadkán ismét felvirrad a SZABADSÁG, a jelenleg uralkodó PÁRTDIKTATÚRA helyett.
Szabadka, 2017. 06. 12.
A Mozgalom a Polgári Szabadkáért tanácsnoki csoportja


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése