2017. június 29., csütörtök

Újabb incidens Moholon

 – Machetével támadtak a cigányok?
 
  

 

A DélHír portált az utóbbi napokban több olvasó is megkereste azzal kapcsolatban, hogy újabb incidens történt Moholon, ezúttal a település központjában és, hogy az eset ugyanahhoz a népes famíliához köthető, akik néhány hete lövöldöztek a faluban.

A DélHír megszerezte a hivatalos rendőrségi jegyzőkönyvet, amiből kiderül mi is történt Moholon.
Az eset még hétfőn történt 12 órakor, amikor is Mohol legszűkebb központjában elállták egy kamion útját, majd megtámadták annak vezetőjét, a helyszínen tartózkodó szemtanuk beszámolói szerint a moholi illetőségű roma támadóknál bozótvágó kés is volt.
Az incidensre azután került sor, hogy a verbászi rendszámú kamion Mohol főutcáján haladt, amikor is egy “Belorusz” tipusu traktor előzésébe kezdett, ám időközben őt is előzni kezdte egy Audi tipusu személygépkocsi, amelynek a vezetője – saját elmondása szerint – csak a kormányt elrántva tudta megakadályozni, hogy a kamion pótkocsijával ne ütközzön.
Ezt követően az Audis követte a kamiont, majd Mohol központjában (a JNA és Titó Marssal utca kereszteződésében – a szerk.) a piros lámpánál utolérte azt, majd
a kamiont leszorítva, annak útját elállva akadályozta további haladását. 
A helyszíni beszámolók szerint ekkor a népes moholi cigány család több tagja: Jovanović J., Jovanović H., illetve Petrović G. a kamionsofőrnek rontottak. A szemtanuk szerint Jovanović J. kezében egy machetével rohant a kamion vezetői fülkéjéhez. Ahol annak vezetője, a verbászi illetőségű A. N. az ajtót bezárta, hogy ne tudják bántalmazni és ki sem szállt a rendőrök megérkeztéig, védekezésképen azonban a kezébe vett egy kerékkulcsot… mint később kiderült, nem lett volna szabad.
Az adai rendőrséget a szemtanuk riasztották, akik a helyszínre kivonulva próbálták fékezni a kedélyeket.
A támadók közül egyébként mind Jovanović J., mind pedig Petrović G. érintett abban a verekedésben, majd pedig későbbi lövöldözésben, amely néhány hete történt Ada községben és amelyről portálunk is beszámolt. 
A helyszínen egyébként több videokamera is működik, amelyek felvételei rögzíthették a történteket.
A rendőrség a helyszínelést elvégezve a zentai kihágási bíróságra továbbította az ügyet, azonban a támadók közül egyedül Jovanović J. ellen indult eljárás.
 Illetve eljárást indítottak a megtámadott kamionsofőr ellen is, mivel nála is “fegyver” volt…
Mindkettejük ellen a közrend megzavarása miatt indult eljárás.
Az eset kapcsán megállapítható, hogy hiába okozott országos felháborodást a moholi család, szinte már fegyveres alakulatra emlékeztető támadása, hiába tartottak lakossági fórumot a községben a folyamatos betörések és rablások miatt és hiába kaptak az események kiemelt médiafigyelmet, a kétes hírű moholi család a jelek szerint továbbra is kiskirály módjára viselkedhet, és továbbra sem kell attól tartaniuk, hogy következményei lehetnek annak, ha embereket lincselnek meg Mohol vagy épp Ada legszűkebb központjában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése