2018. február 12., hétfő

AZ ALKOTMÁNYMÓDOSÍTÁS NEM FOG HOZZÁJÁRULNI AZ IGASZÁGSZOLGÁLTATÁS FÜGGETLENSÉGÉHEZ

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége rossz megoldásnak tartja a szerbiai Igazságügyi Minisztérium által kidolgozott alkotmánymódosítási függelékeket és ezért nem támogatja beiktatásukat a Szerb Köztársaság Alkotmányába.
Meglátásunk szerint a közvitán lévő módosítások nem fognak hozzájárulni az igazságszolgáltatás függetlenségéhez, hanem még inkább utat nyitnak a politikai befolyásnak a bíróságok és az ügyészségek esetében.
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége nem tud azonosulni azzal a szerbiai joggyakorlattal mi szerint az európai integrációhoz szükséges jogszabályokat csak "kisminkelik és kifoltozzák" ott ahol a legtöbb észrevételezés érkezik az EU részéről, ahelyett hogy az integrációs folyamatban új, korszerű, rendszerbeli és tartós jogszabályokat iktatnának be az ország jogrendjébe.
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége szerint Szerbia alkotmányában nem csak Koszovó és az igazságszolgáltatás kérdését kellene rendezni, hanem az ország valódi decentralizációját és az őshonos nemzeti közösségek jogállását is.  
 ‎2018. ‎február 12.‎  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése