2018. február 5., hétfő

Ellenzéki tüntetés az RTS épülete előtt


Belgrádban a közszolgálati RTS székháza előtt tiltakoztak az ellenzéki pártok és mozgalmak amiatt, hogy “a köszolgálati médiumokban folyamatosan megszegik a törvényt és az ellenzéket nem engedik szóhoz jutni”.

Az összejövetelen megjelent Dragan Đilas, Boris Tadić, Zoran Živković, Dragan Šutanovac, Vuk Jeremić, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Saša Janković, Sanda Rašković Ivić, Duda Ivković, Srbijanka Turajlić, Siniša Kovačević. A Marko Bastać vezette Šta radite bre mozgalom képviselői kerékpárral érkeztek.
Az ellenzéki pártok a közszolgálati rádió-televízió vezérigazgatójának, Dragan Bujoševićnek, továbbá a tájékoztatási műsorok fő- és felelős szerkesztőjének és az RTS igazgató bizottsága elnökének lemondását követelik.
A tiltakozást ma azért szervezték, mert ez ellenzék képviselői az RTS igazgató bizottságának képviselőivel tegnap sikertelenül tárgyaltak, s nem született megállapodás arról, hogy a közszolgálati médiumok miként tájékoztassanak az ellenzék tevékenységéről.
Tizenhárom ellenzéki szervezet január 12-én azzal a követeléssel fordult az RTS-hez és az elektronikus médiumokat szabályozó testülethez (REM), hogy tartsák tiszteletben a médiatörvényt és “nyissák meg a médiateret” az ellenzék tevékenysége előtt, mert csak így tájékoztathatják objektíven és professzionálisan a polgárokat, emlékeztet a Beta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése