2019. szeptember 14., szombat

A választások bojkottja mellett döntött az Egyesült Demokrata Párt


A választások bojkottja mellett döntött az Egyesült Demokrata Párt

A Demokrata Párt, a Szociáldemokrata Párt és az Együtt Szerbiáért elnevezésű szervezet egyesülésével létrejött Egyesült Demokrata Párt főbizottsága szombati ülésén úgy döntött, hogy bojkottálja a soron következő parlamenti választásokat, mert mint fogalmaztak „a rezsim még arra sem kész, hogy a tisztességes és szabad választások alapvető feltételeit biztosítsa” – tudatja az N1 Televízió.
Az Egyesült Demokrata Párt közleményében rámutat, hogy a párt politikájának nem célja a bojkott, ezért ez a döntés nem azt jelenti, hogy feladták volna az ország demokratikus átalakításáért, a szabad és tisztességes választásokért vívott harcot.
„Éppen ellenkezőleg. A választások bojkottjáról szóló döntés ezen körülmények között azt jelenti, hogy még erőteljesebben fogunk harcolni a választási feltételek megváltoztatásáért, és erről nem mondunk le. A küzdelmet folytatjuk, nemcsak az országban, hanem az Európai Parlamenttel, az Európai Bizottsággal és más nemzetközi intézményekkel együttműködve” – áll a közleményben, melyben hozzáteszik, hogy az Egyesült Demokrata Párt aktívan fog dolgozni az ország demokratikus és intézményi megújításán, a szabad választásokért, és az olyan értékekért való küzdelem révén, mint a szolidaritás, szabadság és felelősség.
Arra a kérdésre, hogy hogyan fog kinézni a bojkott-kampány, Zoran Lutovac, a Demokrata Párt elnöke azt mondta, hogy hétfőn kerül sor az első ülésre, melyen meghatározzák majd a kampány módját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése