2019. szeptember 26., csütörtök

Dragan Đilas:

Fél évvel a rezsim leváltása után senki nem fog ráismerni Szerbiára

Dragan Đilas: Fél évvel a rezsim leváltása után senki nem fog ráismerni Szerbiára

Dragan Đilas, a Szabadság és Igazság Pártjának elnöke szerdán Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) kijelentette, hogy hat hónappal a jelenlegi rezsim leváltása után senki nem fog ráismerni Szerbiára, mert olyan ország lesz, ahol mindenki meg tud majd élni a munkájából és senkinek nem kell külföldre mennie – írja az N1.
Đilas szerint az élelmiszeriparba, energetikába és a polgárok fizetésébe kellene hogy fektesse az állam a pénzt, nem pedig más értelmetlen helyekre szórni. Arra is emlékeztetett, hogy 250 millió eurót szán az állam stadionépítésre.
„Egy orvosnak nem lehet kevesebb a fizetése 1000 eurónál, egy tanítónak pedig 600-700 eurónál“ – mondta Đilas, aki hozzátette, hogy nem vezethetik olyan emberek az államot, akik életükben nem dolgoztak semmit, és a Szerbiai Villanygazdaságból (EPS) veszteséges céget csináltak.
„Nem normális, hogy egy államtitkár Miodrag Stojković genetikust sértegeti, aki a klinikáján 800 új életet adott az országnak. Az sem normális, hogy kollégánk gyermekét kiíratják az óvodából, mert az apja politikailag aktív, és az sem, hogy olyan államunk van, ahonnan menekülnek az emberek. Lassan teljesen orvosok, tudósok, sofőrök és szakmunkások nélkül maradunk” – mondta Szabadság és Igazság Pártjának elnöke.
Szavai szerint az sem normális, hogy az államelnök, akinek havi 120.000 dinár a fizetése, 3.500 eurós kabátot visel.
“Most megkérdezem tőle, nem szégyelli, hogy olyan kabátot hord, amely 12 szerbiai átlagfizetésbe kerül? Ilyen Szerbiát nem tolerálnak tovább a polgárok és nem válhat valaki céltáblává csak azért, mert másképp gondolkodik“ – zárta mondandóját Đilas.
2019. szeptember 26. [10:02]
https://szabadmagyarszo.com/2019/09/26/dragan-dilas-fel-evvel-a-rezsim-levaltasa-utan-senki-nem-fog-raismerni-szerbiara/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése