2019. szeptember 5., csütörtök

Новаковић:

Андреј Вучић је на челу криминалног система у Новом Саду и Војводини


Пред Трећим основним судом у Београду данас је одржано суђење по тужби коју је Андреј Вучић поднео против члана Председништва Народне странке Борислава Новаковића због његове изјаве да је „Андреј Вучић, без икаквих формалних овлашћења, на врху неформалног система одлучивања у Војводини“.
„На суђењу сам остао сам при својим тврдњама да је створен неформални систем одлучивања и да иако Андреј Вучић нема никаква формална овлашћења ни у Новом Саду нити у Војводини, он доноси све суштинске одлуке“, рекао је Новаковић после суђења.
Новаковић је истакао да, када је реч о политичким процесима у Новом Саду и Војводини, не постоји ниједан такав процес, битан или мање битан, који је мимо контроле Андреја Вучића.
„У Војводини представници власти, градоначелници и председници општина, ни о чему не одлучују, него о свему одлучују координатори СНС-а, који подносе извештаје, питају за одлуке и добијају сагласност о томе шта да раде директно од Андреја Вучића“, рекао је Новаковић.
Новаковић је као доказ за своје тврдње показао фотографију коју је на свом Твитер налогу објавио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, када је у својству градоначелника, а не партијског функционера СНС-а, посетио новосадско приградско место Будисава, и на којој се непосредно иза њега види Андреј Вучић.
„Дакле, Андреј Вучић је био у званичној делегацији градоначелника Новог Сада. Питам шта Андреј Вучић ради у тој делегацији? Природно је да градоначелник буде окружен члановима Градског већа и јавних предузећа, запосленима у градској управи, али није природно да у његовој непосредној близини стоји Андреј Вучић“, рекао је Новаковић, који је и бивши градоначелник Новог Сада.
„То је срамотно. У Новом Саду и Војводини успостављен је један криминални систем на чијем је челу Андреј Вучић“, истакао је Новаковић.
Адвокат Владимир Гајић, који заступа Новаковића, рекао је да је Вучић на суђењу остао при тврдњи да не утиче на политику и власт у Војводини и Србији, док је Новаковић изнео сасвим другачије оцене о Вучићевом утицају.
„Андреј Вучић је на наше питање одговорио да никада не присуствује службеним догађајима које организује извршна власт у Војводини, али смо га демантовали и показали фотографије на којима он са Вучевићем отвара нови систем канализације“, рекао је Гајић. Гајић је истакао да то само говори у прилог чињеници коју је изнео садашњи министар финансија Синиша Мали у интервјуу једном хрватском медију да је „Андреј Вучић сива еминенција свог брата и председника Србије Александра Вучића“.
Гајић је навео да ће суђење бити настављено у децембру, а као сведоци су позвани Мали, Вучевић и председник Владе Војводине Игор Мировић.
„То показује колико Андреј Вучић наводно нема никакав утицај, а може да позове овако 'ефектне' сведоке да сведоче у његову корист“, рекао је Гајић.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése