2019. szeptember 4., szerda

„A Vučić fivérek Bécsben megünnepelték az első eurómilliárdjukat!”

 

„Nyílt titok, hogy a Vučić fivérek sorra veszik át a sikeres üzletemberek cégeit Szerbia-szerte. Bécsben nemrég megünnepelték az ily módon szerzett immár egymilliárd eurójukat.”

Ezt állítja a közösségi hálón közzétett bejegyzésében Milan Stamatović, Čajetina község elnöke és az Egészséges Szerbia ellenzéki párt vezetője.
Hozzáfűzi: „A testvérek zsarolják, fenyegetik azokat az üzletembereket, akik megpróbálnak ellenállni. Követik és lehallgatják családtagjaikat, gyermekeiket, feleségeiket. Végül átveszik, illetve elveszik a jól menő vállalkozásaikat”.
Stamatović azt állítja, hogy “mindezt és sok egyebet a vállalkozó ismerőseitől hallotta, akik elpanaszolták neki, hogy
elvették a cégeiket, valamint ellehetetlenítették a további beruházásaikat.”
Kiemelte, hogy „képtelen tovább hallgatni erről a jelenségről, amiről ugyan sokan tudnak, de rengeteg polgár mégis a Pink TV-nek hisz, amely arról akarja őket meggyőzni, hogy Szerbia ugyanolyan, mint Svájc, Vučić pedig egyfajta mártír és megváltó, akinek nincs pénze és évente csak egyszer eszik és alszik.”
A Čajetina község elnöke úgy tudja, Vučićék következő célpontja: Zlatibor.
A nagy bevételt megvalósító eredményes cégek Vučić vagy a munkatársai általi elsajátításáról Boris Tadić volt szerb elnök is beszélt a NIN hetilapnak adott közelmúltbeli interjújában.
Mint mondta, „Vučić legközelebbi munkatársai, rokonai és komái irányítják az egész hazai szoftveripart, az útépítést, az áramkereskedelmet és a mezőgazdaságot.
Vučić olyan gazdasági birodalmat próbál kiépíteni magának, amely még az esetleges választási vereség esetén is a kezében hagyná a legfontosabb hatalmi mechanizmusokat.”
(ricochetspecial.com nyomán, fotómontázs: facebookreporter.org)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése