2019. szeptember 23., hétfő

Ezek a „fiatalok” verték agyon a magyar fiút Törökkanizsán!


Mint ahogy portálunk is megírta, a rendőrség őrizetbe vett négy személyt, miután Törökkanizsán brutálisan agyonverték a 18 éves Barna Martint. Az eset talán sohasem került volna nyilvánosságra, ha Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke és alapítója nem számolt volna be a Facebookon az esetről, kifejezve felháborodását amiatt, hogy Szerbiában senki sem tud erről a kegyetlen gyilkosságról.

Martin holttestét szeptember 18-án találták meg a törökkanizsai parkban. A boncolás kimutatta, hogy az áldozat májszakadást szenvedett el, halálát a has jobb oldalát ért ütés okozta.
Gyilkosság gyanújával a rendőrség letartóztatta a 19 éves Marijan Dimovićot, a 18 éves Jovan Dimovićot, valamint két kiskorú személyt,  akik a gyanú szerint  agyonverték a 18 éves Barna Martint. A belgrádi médiumok szerint a négy cigány közül hárman édestestvérek.
Németh Nándor, a meggyilkolt fiatalember nagyapja az RTS-nek nyilatkozva elmondta, hogy unokáját már korábban is bántalmazták a letartóztatott „fiatalok”.
„Előző éjszaka szintén bántalmazták, egy hónappal ezelőtt is megverték. Akkor annyira megverték, hogy kórházba került, ahol varrni kellett a fejét és a fülét”
– mondta a szerencsétlen fiú nagyapja, majd hozzátette, hogy értesítették a rendőrséget, de mindhiába, a rendőrség nem tett semmit.

„A rendőrség kijött, és jegyzőkönyvet vett fel az esetről, hogy az unokám egyáltalán nem volt bűnös, hanem ők, ám további intézkedés nem  történt”
– mondta.
Jurić Facebook-bejegyzése alatt a hozzászólók közül sokan azt írták, hogy a gyilkosság elkövetőit problematikus személyiségként tartják számon  Törökkanizsán, akik folyton zaklatták, bántalmazták kortársaikat, de az idősebb polgárokat is.



https://www.dnevnik.rs/sites/default/files/styles/single_article_main_image/public/2019-09/9-park-knezevac.jpg?itok=d8znz0t5

A rendőrség csak akkor tett valamit, amikor már késő volt.
Vajon ki fog felelni a mulasztásért és a tétlenkedésért?


https://delhir.info/2019/09/22/foto-ezek-a-fiatalok-vertek-agyon-a-magyar-fiut-torokkanizsan/


 

Barna István és Németh Anita egyszerűen képtelenek feldolgozni gyermekük elvesztését. A rendőrségtől várják a választ, mi történt azon a borzalmas keddi éjszakán, amikor Törökkanizsán közös gyermeküket,  Martint, aki nemsokára ünnepelte volna 18.  születésnapját kegyetlenül meggyilkolták a cigány delikvensek.

Barna István fia halálának idején Magyarországon tartózkodott, ahol munkát vállalt, majd a hír hallatán azonnal Törökkanizsára utazott.
„Ahelyett, hogy november 12-én megünnepeltük volna Martin 18. születésnapját, pénteken eltemettük fiamat. Idősebb nővérem, Tímea értesített arról, hogy valami szörnyű történt, de a telefonkapcsolat nagyon rossz volt. Beültem az autómba, és azonnal elindultam Törökkanizsára. Amint átléptem a határt, felhívtam telefonon Tímeát. Csak annyit  kérdeztem tőle: ’ a legrosszabb dolog történt-e?’, ő  igennel válaszolt“

 – mondta  könnyek között a meggyilkolt fiú édesapja a belgrádi Kurir napilapnak nyilatkozva, majd hozzátette:
„Nem tudom, kik a támadók és miért verték meg Martint. Hallottam, hogy szinte az utcán élnek. Szigorú büntetést várok a tettesek ellen“

Az elhunyt Barna Martin édesanyjával, Németh Anitával, illetve nagyszüleivel, Németh Nándorral és Margittal élt együtt Törökkanizsán.

http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/2019a//09/22n/12-novi-knezevac_deda-baba-i-m_620x0.jpg
„Egy nappal korábban is ugyanez  a csoport verte meg Martint, hasonlóképpen, mint egy hónappal ezelőtt, amikor fejsérüléseket szenvedett, ami miatt a zentai kórházban kezelték. Akkor megmentették az életét azok az emberek, akik kiszaladtak a városközpontban lévő egyik  üzletből. Felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel, DE ŐK NEM VÉDTÉK MEG. Most kaptuk meg a boncolási eredmények fénymásolatát Újvidékről, de hogy  mi történt pontosan, EZT IS TÖBBNYIRE NEM HIVATALOSAN TUDTUK MEG“

 – mondta  elkeseredetten Németh Nándor, a meggyilkolt fiú nagyapja a Večernje novostinak.
„Ismerem Martint, mert körülbelül tíz éve együtt dolgozom az anyjával, Anitával. Jó gyerek volt. Tudtam, hogy ez a csoport már korábban is bántalmazta és meg is verte Martint. A letartóztatott fiatalokból álló banda évek óta nagyon problematikus, ezen a nyáron rendkívül erőszakosak voltak és több fiatalt is megvertek“

– nyilatkozta Goran Bibin, törökkanizsai lakos.
Végezetül megemlítendő, hogy mindez annak a Pásztor Istvánnak a szülővárosában történt, aki szerint „Szerbiában előnyt jelent magyarnak lenni“. Ha tényleg előnyt jelentene, akkor ma  Martin életben lenne.
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése