2019. szeptember 2., hétfő

Délvidéken a legelégedetlenebbek az egészségüggyel – főként a magyarlakta településeken


A Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézetnek a  szerbiai egészségügyi intézményeiben 2018-ban végzett egészségügyi ellátással való elégedettségének elemzése kimutatta, hogy Délvidéken a páciensek a legelégedetlenebbek az egészségügyi szolgáltatásokkal – tudatta a 021.rs portál.

Mint írják, az egészségügy megítélése Észak-Bácskában a legrosszabb, az emberek itt főként a gyermekellátás miatt elégedetlenek.
A nőgyógyászati szolgálat munkájával kapcsolatos legnagyobb elégedetlenségüket szintén az észak-bácskaiak fejezték ki. Egyébiránt egy nőgyógyászati vizsgálatra nemcsak Észak-Bácskában, hanem Szerbia egész területén rengeteget kell várni.
Az egyes régiókon belül a nagyobb városok lakói elégedettek kevésbé. A zentaiak kiemelkedően rossz, 3,30-as osztályzattal értékelik az ottani egészségházat.
A felmérés szerint a páciensek a kamanci (kamenicai)  Tüdőgyógyászati Intézetnek meglehetősen jó, 4,48-as osztályzatot adtak, ugyanakkor a 3,67-es osztályzattal a szintén kamanci Onkológiai Intézet az ország tíz legrosszabb egészségügyi intézménye közé tartozik.

https://delhir.info/2019/08/31/delvideken-a-legelegedetlenebbek-az-emberek-az-egeszseguggyel-fokent-a-magyarlakta-telepuleseken-delhir/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése