2021. január 28., csütörtök

Jobb és igazságosabb választási feltételeket!

 Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, ülő és álló

A Magyar Mozgalom képviselői is jelen voltak január 26-án az Új Párt irodájában, Belgrádban a szerb ellenzék egyes pártjainak és különféle szervezeteinek közös találkozóján, ahol a jobb és igazságosabb választási feltételek kiharcolásának módjairól és lehetőségeiről egyeztettek.
A résztvevők egyetértettek abban, hogy a Haladó Párt által uralt közélet, a mindent átszövő korrupció, az ellenzéki gondolkodók teljes ellehetetlenítése és megfélemlítése, a szavazatvásárlások gyakorlata mind meggátolja, hogy az országban egy demokratikus, igazságos rendszer jöhessen létre, ami elvezetheti Szerbiát a 21. századba és az Európai Unióba. Ezekre a hiányosságokra maga az EU is felhívta a figyelmet legutóbbi Szerbiáról szóló jelentésében.
A Mozgalom képviselői mellet jelen voltak a Szociáldemokrata Párt, a Szerbiai Demokrata Párt, az "1 az 5 millióból", a "Ne davimo Beograd", a Zöld Párt, a Polgári Demokrata Fórum, az Új Párt és más szervezetek képviselői is.
Várhatóan a résztvevők névsora bővülni fog, a szervezők folyamatos egyeztetésre hívnak minden érdeklődő szervezetet és pártot, hiszen a cél közös, egy demokratikus, az európai út felé hatékonyan haladó, normális és élhető ország megteremtése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése