2021. január 27., szerda

MM: Közlemény a határproblémáról

 MM: Közlemény a határproblémáról

A Magyar Mozgalom ezúton hívja fel a VMSZ figyelmét arra, hogy a Magyarországról történő beutazás mindenfajta megkönnyítése fontos ügy a vajdasági magyarság számára! Amennyiben ezt a fontos ügyet a VMSZ illetve a „belgrádi csapat” nem tudja „kellő hatékonysággal megfelelő időben és minőségben” teljesíteni, akkor bírálja felül saját helyzetét és álláspontját a koalíciós szerződésben rögzítettek szerint – és attól függetlenül is! Egy kisebbségi párt vezetőjétől is elvárható, hogy saját akarattal és gondolatokkal rendelkezzen. Ne vesse alá magát mindenáron olyan érdekeknek, amelyek távol állnak azoktól az emberektől, akiket állítólag képvisel – áll a MM közleményében.

A közlemény:

A Magyar Mozgalom sajnálattal, de cseppet sem meglepődve vette tudomásul, hogy Pásztor István, a VMSZ elnöke újfent arra próbálta felhasználni az itt élő vajdasági magyarság és a nagyszámú külföldre kényszerült hozzátartozójuk kiszolgáltatott helyzetét, hogy üres ígéretekkel politikai poént próbáljon szerezni pártjának, de elsősorban saját magának.

Pásztor István 2021. január 23-án olyan hangvételű nyilatkozatot tett közzé a Magyarországról PCR teszt nélkül történő beutazásról, amelyben azt sugallta, hogy ő maga, illetve a VMSZ szemben áll, sőt „küzd” a saját koalíciós partnerével, a Szerb Haladó Párttal. 

„Ne próbálja elfogadtatni velünk senki azt, hogy a magyar határ átjárásának könnyítése nagyobb járványkockázattal járna, mint a boszniai, albániai, macedóniai, montenegrói vagy bolgár határ átjárása! Hangot adtam és adok folyamatosan a véleményünknek, küzdök az elfogadtatásáért.”

A vajdaságiak ezrei várták azt a napot, amikor a Pásztor-nyilatkozat szerint:

„Kedden kerül újra asztalra a kérdés, remélem számunkra kedvezőbb végkifejlettel”.

A beígért megoldásról kedden, a késő esti órákig nem jelent meg információ, amiből arra kellett következtetnünk, hogy Pásztor István, illetve a VMSZ, annak ellenére, hogy a sokszor hangoztatott kiváló viszonyban állítólag befolyásuk van a szerbiai hatalom döntéseire, nem járt sikerrel.

Pásztor István, a Szabad Magyar Szóban (a szigorítások várható időtartamáról – megj. Napló) megjelent cikk után, sietve, az éjszakai órákban tett közzé egy Facebook posztot, amelyben elmondja, hogy a koalíciós partnere nem hajlandó meghallgatni őt és a pártját, de nem adja fel a harcot a Szerb Haladó Párt által uralt hatalmi erőkkel, és természetesen be fogja jelenteni, ha egyszer sikerrel járt.

Eközben Pásztor Bálint nagy lelkesedéssel közölte az információt, amely szerint a szerbiai hatalomban:

 „16 fős a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi csapata. Célunk, hogy a vajdasági magyarság számára fontos ügyeket a koalíciós szerződésben rögzítettek szerint a megfelelő időben és minőségben teljesítsük.”

A Magyar Mozgalom ezúton hívja fel a VMSZ figyelmét arra, hogy a Magyarországról történő beutazás mindenfajta megkönnyítése fontos ügy a vajdasági magyarság számára!

Amennyiben ezt a fontos ügyet a VMSZ illetve a „belgrádi csapat” nem tudja „kellő hatékonysággal megfelelő időben és minőségben” teljesíteni, akkor bírálja felül saját helyzetét és álláspontját a koalíciós szerződésben rögzítettek szerint – és attól függetlenül is!

Egy kisebbségi párt vezetőjétől is elvárható, hogy saját akarattal és gondolatokkal rendelkezzen. Ne vesse alá magát mindenáron olyan érdekeknek, amelyek távol állnak azoktól az emberektől, akiket állítólag képvisel.

A Magyar Mozgalom elnöksége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése