2021. január 29., péntek

💬 Tudathasadásos állapotok‼️

 🔴 A parlamenti gyakorlatban a képviselői kérdés az az ellenzék eszköztárát képezi a hatalom ellenőrzése során 🟢Ezért kérdezem dr Pásztortól:

1️⃣ Miért tesznek fel képviselői kérdést annak a kormánynak, amelynek aktív tagjai és saját bevallásuk szerint annak "munkáját befolyásolják"? Ha ez valóban így van akkor a probléma miért nincsen megoldva?
2️⃣ A migráns és a határátkelők kérdése szerves részét képezi a SNS-vel aláírt koalíciós szerződésnek. A képviselői kérdések lebegtetése azt jelenti, hogy a koalíciós partnerük nem tartja tiszteletben azt amit aláírtak?
3️⃣ Migránsügyben ez volt a harmadik alkalom arra, hogy ugyanazt a képviselői kérdést tette fel. Mint tudjuk a terepen egyszer sem történt érdemleges változás. Ez azt jelenti, hogy a koalíciós partnerük semmibe veszi önöket? Vagy nincsen meg a politikai akarat a helyzet rendezésére?
4️⃣ Nem-e gondolja azt hogy a jogi kötelezettség nélküli képviselői kérdés helyet esetleg kötelező érvényű parlamenti határozatot/záradékot kellene beadni a parlamentnek?
5️⃣ Ha ezt komolyan gondolják (és nem csak politikai haszonszerzés miatt csinálják) akkor Pásztor István a Vajdasági Képviselőház elnöke miért nem hívja össze a tartományi képviselőház közbiztonsági tanácsát? Taxizás helyett, rendszerbeli megoldást követelünk!
6️⃣ A migránskérdés kezelése és a határátkelők 30km/24h esete azt igazolja hogy "csak hatalomból lehet elérni valamit"?
7️⃣ Partjának elnöke egy tévés nyilatkozatban azt mondta az ellenzék a képviselői kérdések feltevésével csak "rinyál" és ok nélkül támadja a hatalmat (nem szó szerinti idézet). Akkor most önök is "rinyálnak" a szerbiai parlamentben& szerbiai kormánynak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése