2021. január 30., szombat

Rendőri akció: Háromszáz migránst szállították el Majdányról és Rábéról

Sokan elbújtak a renőrök elől, sokan pedig már visszatértek 
 
 Rendőri akció: Háromszáz migránst szállították el Majdányról és Rábéról - A cikkhez tartozó kép
 Őgyelgő migránsok a Majdányon. Az alkalomra várnak.
 Fotó: pannonrtv.com 

Ma hajnalban a belügyi szervek újabb akciót tartottak az illegális bevándorlók begyűjtésére Majdányon és Rábén.

A hajnali órákban érkeztek, öt autóbuszt töltöttek meg az illegálisan ott tartózkodókkal, és közel 300 személyt szállítottak el a befogadóközpontokba. Az akcióra azután került sor, hogy tegnap a parlamentben Pásztor Bálint, a VMSZ parlamenti képviselője hangsúlyozta a majdányi és rábéi helyzet komolyságát, és kérte a kormányfő segítségét.

Majdányi és rábéi helyi információk szerint az UNHCR, az ENSZ menekültügyi szervezete ténykedésének köszönhetően sokan elbujdostak, mire a belügyi szervek ma hajnalban az autóbuszokkal odaértek, vagyis sokkal több migránst össze lehetett volna szedni, ha nem értesítették volna őket előre. A menekülteket segítő szervezet az állami szerveken kívül működik, a két határ menti faluban is ügyködik, pénzeli az illegális bevándorlókat, és előre informálja őket a történésekről. Így a migránsok már csütörtök este értesültek róla, hogy másnap hajnalban el akarják őket onnan szállítani, és egy részük elbújt a környéken. Helyiek szerint pénteken a nap folyamán már sokan vissza is tértek közülük, hiszen már nem kellett a rendőröktől tartaniuk.

Hatalmas pusztítás maradt az elszállított migránsok után. Szeméthegyek, feltüzelt bútorok, és lakhatatlanná vált házak. A szomszédos Rábén egész nap kutattak a még bujkáló migránsok után a rendőrök, akit megtaláltak, kiterelték a faluból. (magyarszo.rs, pannonrtv.com)

https://www.vajma.info/cikk/vajdasag/26127/Rendori-akcio-Haromszaz-migranst-szallitottak-el-Majdanyrol-es-Raberol.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése