2022. július 17., vasárnap

Orbán Viktor, mint Marlon Brando

 Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy 

2022, 80 x 60 cm, akril vásznon
 
 2022. július 15. 7:24
 
Viktornak nincs ideje mostanában kata-megtartó, rezsicsökkentés-megvédő, forint árfolyamjavító, háborús inflációt-megakadályozó és egyéb butaságokkal foglalkozni, mert napjait új, iszonyatos izgalom tölti ki: a Keresztapa film magyar változatának az elkészítése.
Egyesek azt hitték, Rákay Philip sokmilliárdos támogatása Petőfiről és a márciusi ifjakról szóló filmre adatott, azonban az igazság az, hogy egészen másra. Mivel a Keresztapa film minden magyar politikus kedvence, sőt, sok esetben működési szabályzata és problémamegoldási kézikönyve – osztálytól és osztályfőnöktől függetlenül--, így az iskolaigazgató Viktor eldöntötte, hogy elkészítteti annak mai honi változatát.
Ki más, mint maga Orbán Viktor játszaná majd a Keresztapát, azonban kikötötte, hogy nem szeretne az idős, megviselt Marlon Brandora hasonlítani, sokkal inkább a fiatalra, a soványra, a vonzóra, s hogy szeretné, legyenek fiatalos és magyaros utalásai is külsejének. Ki is kötötte, hogy legszívesebben az 1953-as A vad című filmben megalkotott Brando imidzsét szeretné hozni, a bőrkabátos, szexi lázadóét, aki mer -- akár egyedül is – szembeszállni a világgal az igazáért.
Össze is hozták a mellékelt képünkön látható szívtipró imidzsét, a viharos, félelmetes ég ellenében a nyugalmat, bizalmat és szeretet szívtipró bátorító mosolyával sugárzó, csibész motoroskabáttal, babos-kendővel, és I was a punk before you kitűzővel feldíszített hősét, így a hamarosan kezdődő forgatáson már abban lesz a magyar változat főszereplője.
A filmalkotó stáb még a többi szereplő válogatásával vívódik. Sunny szerepét Rogán Antalra szeretnék bízni, Michaelét Lázár Jánosra, Fredoét Nagy Mártonra, a consigliere Tom Hagenét pedig Navracsics Tiborra. A szicíliai forgatási helyszíneket a Gyilkos tó környéke és más erdélyi tájak váltanák fel, a brüsszeli maffia vezetőjét Gyurcsány, az amerikaiét Soros játszaná, a Vatikán ingatlan-portfólióját meg majdan Tiborcz István szerezné meg Erdő Péter megkörnyékezésével.
A magyar trilógia zárójelenetében a tervek szerint a szereplők visszatérnek Etelközbe egy hatalmas jurtás lovasszínház-előadásra, ahol a család legfiatalabb generációja előadja az Új Honfoglalás című darabot, mely közben édességként felszolgált mérgezett tokaszalonnával próbálják meggyilkolni a Keresztapát, ami természetesen nem sikerül, mert a Pintér Sándor vezette hátranyilazós csapatok utolsó pillanatban megérkeznek, elveszik tőle, helyébe véres hurkát adnak, majd szitává lövik az ellene szervezkedő, éppen szerelmi ölelésbe feledkező Vera Jourovát a friss parókával megfiatalított Olaf Scholz-zal a háttérben hősi halált haló Zelenszkijjel, Macronnal és Joe Bidennel. A film zárójelenetében biztató epilógusként csicsás magyar népviseletben táncra perdül és elénekeli akrobatikus diszkótáncelemekkel vegyítve a Piros lett a paradicsom nem sárga című népi örökzöldet a feltehetően magyar származású Britney Spears, aki ezúttal eredeti szegedi papucsban ropja.
A film bemutatója a tervek szerint egyszerre lesz Székelyföldön, a Mongol Tudományos Akadémia éves közgyűlése gála-estjén Ulánbátorban, a Türk Tanács teljes elnökségének részvételével Azerbajdzsánban, fegyveres felvonulással egybekötve a Vörös téren Moszkvában, kézműves népművészek világtalálkozója keretében Dobogókőn, valamint New Yorkban a Trump Tower földszinti cukrászdájában Donald házigazdával és az Amerikai Új Sámánok táncegyüttes részvételével, akik előadják a Vikingek voltak itt az indiánok előtt című darabjukat.
Egy másik vonalon Arnold Schwarzenegger és Koltai Lajos már megkezdték a lobbizást a legjobb főszereplőnek járó Oscarért „A filmszerepen túl érvényesített valóságformáló alakításért” minősítéssel, amiért a szervezőknek cserébe felajánlják, hogy a hollywoodi produkciók 25 évre adómentességet élvezzenek Magyarországon.
Addig is nem marad más hátra a világ filmkedvelői számára, mint az izgatott várakozás az első trailer megjelenéséig, amelyet a filmalkotók 2044-re terveznek.
 
drMáriás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése