2023. augusztus 13., vasárnap

Érdekházasság

Érdekházasság

2023-08-13 7:45 

Már a második falugyűlést tartották a múlt héten Hajdújáráson. Az ok a menekültek és még inkább az embercsempész bandák jelenléte miatt folyamatosan romló közbiztonsági helyzet. (Szándékosan nem használom a „migráns” kifejezést, azt a magyarországi kormánypropaganda erőltette ránk. Elutasítom). 

A falugyűlés(eke)t Szabadka város polgármestere és rendőrparancsnoka tartotta. Hajdújárás zömében magyarok lakta település. A VMSZ meg a vajdasági magyarok politikai pártja és érdekvédelmi szervezete. Valahogy logikusan következne ebből az (ön)meghatározásból, hogy a VMSZ aktívan jelen van a terepen, és védi a helyi magyarok érdekeit. Ahogy tudja. De nem.

Persze a helyzet nem egyszerű. Magyarország naponta százával toloncolja vissza a határsértőket a közös határ szerb oldalára, amivel nyilvánvalóan hozzájárul ahhoz, hogy itt a helyzet úgy alakul, ahogy. Dehát a magyarországi kormánypárt stratégiai partner, jó barát. Nem lehet csak úgy tiltakozó jegyzéket átnyújtani nekik, követelőzni, fenyegetni, asztalt verni. És ugyanez a helyzet itthon is. Itt meg az itteni kormánypárt a jó barát és koalíciós partner, helyi, tartományi és köztársasági szinten is. Úgyhogy itthon sem lehet utakat lezárni, kordonokat építeni, petíciót szervezni, de még csak egy bágyadt hangú közleményt sem kiadni. Mégis kitől számonkérni, kitől követelni, kinél tiltakozni, kit bírálni? A jó barátot? Hát hogy nézne az ki?

  

https://szmsz.press/2023/08/13/erdekhazassag/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése