2023. augusztus 9., szerda

Pásztor: Nyilvánvaló és nagyon valószínű, majdnem biztos, hogy az Aquapark szeptember elejétől működni kezd

 Pásztor: Nyilvánvaló és nagyon valószínű, majdnem biztos, hogy az Aquapark szeptember elejétől működni kezd

2023-08-09 11:40

– Egy dolog biztos, hogy én leszek az, aki befejezi a palicsi Aquaparkot még ebben a hónapban — nyilatkozta szerdán Palicson Pásztor István, a Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke.

– A munkálatokat a szerződés értelmében július 31-ig be kellett volna fejezni. A szerződést nem hosszabbítottuk meg, de érvényben vannak mindazok az előírások, amik védik a projektet. A munkálatok tulajdonképpen befejeződtek, folyamatban van a műszaki átvétel és azoknak a hibáknak a javítása, amelyeket az ellenőrzés során megállapítottak. A műszaki átvétel augusztus végéig befejeződik. Ezzel párhuzamosan ebben a pillanatban már zajlik a próbahasználat, a villanyhálózatot, a vízhálózatot ellenőrizzük, hogy a problémák, hibák még ebben az időszakban megmutatkozzanak — magyarázta Pásztor.

Az igazgatóbizottság elnöke kiemelte, hogy ezzel párhuzamosan a működtető kiválasztása is zajlik. Csak egyetlen pályázó volt, tette hozzá.

– Az Elitte-Palics érdeke, hogy az aquapark jól működjön. A nap folyamán már meghoztuk a döntést, amellyel hivatalosan is megkezdődik a  működtetővel a tárgyalás. Hamarosan minden részletet tisztázunk és aláírjuk a szerződést. Attól a pillanattól kezdve a működtető harminc napon belül köteles megnyitni és működtetni a fürdőt. Ígéretük szerint erre még kevesebb idő alatt sor kerül, mondta Pásztor, majd hozzátette:

– Nyilvánvaló és nagyon valószínű, majdnem biztos, hogy az Aquapark szeptember elejétől működni kezd. Az Aquapark 12 hónapon át működni fog, tehát nem az idény végén nyílik meg. A kültéri medencékben is termálvíz lesz, így amíg nincs nagyon hideg, azokat lehet használni. Amikor ezt befejezzük, a sétány kikövezését, a Víztornyot, akkor ez egy rendkívüli év lesz a fejlődés szempontjából.

https://szmsz.press/2023/08/09/pasztor-nyilvanvalo-es-nagyon-valoszinu-majdnem-biztos-hogy-az-aquapark-szeptember-elejetol-mukodni-kezd/?fbclid=IwAR07a3jfzO1WlXtmy_qfouhE1WF32jj20YeUzSSOMbjX3mwi3puCaKLaNdE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése