2023. szeptember 30., szombat

Az MPSZ támogatja a VMDK cselekvési elképzeléseit

KÖZLEMÉNY
 
2023. szeptember 30. 8:44
 
A 2022-es szerbiai népszámlálás véglegesen bebizonyította, hogy az évtizedek óta hangoztatott délvidéki magyar segélykiáltás jogos volt, valóságos alapokon nyugszik. A számok önmagukért beszélnek. 1961-ben még közel 450 000 magyar élt e tájon, ma pedig 185 000. 265 000 magyar tűnt el, vagyis a veszteség közel 60%. Márpedig ez óriási magyar kulturális pusztulás is, ha hiszünk Lőrincze Lajosnak, a legnagyobb magyar nyelvésznek, aki szerint a magyar nyelvet Zentán és környékén beszélik a legszebben, hiszen itt még használják a magyar nyelvre jellemző középzárt hangok mindegyikét. Természetesen a fentiekkel nem mondtunk újat, csak emlékeztetünk.

Ha így folytatjuk, vajon meddig létezik még ez a különlegesség, vajon a sorvadás kinek, minek köszönhető, mit kellene tenni?

Tény, hogy léteznek ellenséges külső és belső erők (ez utóbbiak a külső erőket szolgálják legfőképpen hatalomért és pénzért), amelyek a pusztulásunkat okozzák, ám ne feledkezzünk el arról sem, hogy a nemzeti közösségünk tagjai közül is sokan hagyják magukat félrevezetni, becsapni.

Világosan látjuk, hogy az utóbbi több mint 20 évben a magyarság által támogatott VMSZ-szel csak még mélyebbre jutottunk, azzal a koncepciójukkal, hogy az a legfontosabb, hogy ott legyünk a hatalomban. Igen ez is fontos, ám nem úgy, ahogyan azt a VMSZ teszi, azaz minden magyarellenes javaslatot elfogad, a magyarság elleni tetteket elhallgatja, azaz eggyé válik azokkal, akik a hatalom fejében árulást kérnek.

A fentiek okán is, és egyébként is fontosnak tartjuk, hogy támogassunk minden értelmes, jó kezdeményezést, mint például mára már feledésbe merült autonómia koncepciókat, vagy a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének legutóbbi 12 pontba foglalt cselekvési tervét.

Szomorú tény, hogy még mindig itt tartunk, amellett, hogy már csak két magyar nemzeti elkötelezettségű és cselekvő párt maradt a porondon, amelyek nem adták el a lelküket a hatalom, a pénz nemzetpusztító ördögének.

Rácz Szabó László, MPSZ elnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése