2023. szeptember 20., szerda

VMDK: Szakállas Zsolt és Fremond Árpád kérjen bocsánatot az iskolai kalendárium miatt!

VMDK: Szakállas Zsolt és Fremond Árpád kérjen bocsánatot az iskolai kalendárium miatt!

Miután hatalmas vihart kavart a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének tiltakozása a kisebbségi ünnepnapok „kifelejtése” miatt az iskolai kalendáriumból, megtörtént a szabályzat módosítása, és a kisebbségi ünnepnapok VISSZAKERÜLTEK a kalendáriumba, írja közleményében a párt.

A témával szerkesztőségünk is foglalkozott, munkatársunk augusztus 31-én kérdezett rá az illetékesekre, ezzel kapcsolatos cikkünk szeptember hetedikén jelent meg a Családi Körben, másnap, nyolcadikán pedig a Szabad Magyar Szó portálon is.

Fremond Árpárd MNT-elnök nyilatkozatára miszerint „az iskolai szabályzat jogilag rendben van”, Csonka Áron, a VMDK elnöke a Szabad Magyar Szónak adott nyilatkozatában rámutatott, a szabályzatot szeptember hatodikai keltezéssel módosították és nyolcadikán tették közzé, vagyis azt követően, hogy a VMDK felemelte szavát a kisebbségi jogsértés ellen, és miután a Családi Kör, illetve a Szabad Magyar Szó is foglalkozott a témával. Csonka nehezményezte, hogy Fremond Árpád szerdai sajtótájékoztatóján egy szóval sem említette, hogy a szabályzatot időközben módosítani kellett ahhoz, hogy az rendben legyen.

A VMDK ezért továbbra is elvárja Szakállas Zsolt oktatási titkártól, és a Magyar Nemzeti Tanács elnökétől, Fremond Árpád úrtól, a nyilvános bocsánatkérést mindazért ami történt.

Ez volna a minimum

Máshol ezért felmentik, vagy lemondatják az embereket

– írja közleményében a párt.

A szeptember hatodikai keltezéssel módosított, szeptember nyolcadikán közzétett szabályzatok a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság honlapján olvashatók.

https://szmsz.press/2023/09/20/vmdk-szakallas-zsolt-es-fremond-arpad-kerjen-bocsanatot-az-iskolai-kalendarium-miatt-amit/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése