2023. szeptember 12., kedd

Három helyen is lövöldöztek Szabadkán az éjjel, összetűzés volt a befogadóközpontnál is

 Három helyen is lövöldöztek Szabadkán az éjjel, összetűzés volt a befogadóközpontnál is

 2023-09-12 9:27

Nemcsak Hajdújáráson, hanem Nagyradanovácon és a szabadkai víztisztítónál lévő befogadóközpontnál is fegyveres összetűzésbe keveredtek egymással a migránsok.

A Magločistač és a Subotica.com is azt írja, hogy egy migráns meghalt, további három pedig megsebesült.

A polgárok az éjszaka folyamán a helyi közösségi csoportokban arról számoltak be, hogy lövéseket lehetett hallani Hajdújáráson, Nagyradanovácon és a befogadóközpontnál is.

A Blic értesülései szerint az egy halálos áldozatot az összetűzésektől távolabb találták meg, így fennáll a gyanú, hogy ő nem a hétfő esti lövöldözések áldozata. A lap azt írja, az is előfordulhat, hogy az áldozat már néhány napja halott volt.

https://szmsz.press/2023/09/12/harom-helyen-is-lovoldoztek-szabadkan-az-ejjel-osszetuzes-volt-a-befogadokozpontnal-is/

 
 
Magyar lapinformáció: Megszervezett, felépített támadás történt a szabadkai bevásárlóközpontnál  
Magyar lapinformáció: Megszervezett, felépített támadás történt a szabadkai bevásárlóközpontnál  - A cikkhez tartozó kép
Bandatagok (Fotó: pestisracok.hu)   

2023. szeptember 12. 8:35 

Embercsempészbandák katonailag megtervezett, s végrehajtott akciói zajlanak a szerb-magyar határsávban a szerbiai oldalon, de a határkerítés túloldalán is voltak már lövöldözések, írja a PestiSracok.hu portál, amely hosszabb helyszíni beszámolót és elemzést közöl arról, hogy mi is történik a határszakasz közelében, s mi azoknak a háttere.

Négy-öt napja már nem csak az erdőben és éjszaka, hanem fényes nappal, lakott területen zajlik az embercsempész bandák háborúja a déli határon, kézigránátokkal, félautomata és automata fegyverekkel, írja a budapesti hírportál. A probléma már messze nem csak Szerbia és a vajdasági magyarok problémája. A felfegyverzett terroristák már nem állnak meg a kerítésnél. Pénteken kora este Szabadka belvárosában, egy bevásárlóközpont parkolójában tűzharcban lőttek le egy afgán férfit. Ezzel egy időben a Tőzegbánya közelében a határ túloldalán, azaz a magyar oldalon is lőttek. Egyelőre csak egy üres, elhagyatott tanyánál – tudta meg a Pesti Srácok.

Egyértelműen élet-halál harcot vívnak az embercsempészek. Különböző afgán és pakisztáni terrorista csoportok csapnak össze most már minden nap, miután a marokkóiakat állítólag már kiszorították. A tét az, hogy ki tudja uralma alá venni a teljes határszakaszt Kelebiától Horgosig. A lap szerint a biztonsági szolgálatok több terrorista csoportot beazonosítottak.

Az embercsempészet és a fegyverkereskedelem most a legjobb üzlet a Balkánon. A területeket, hogy hol, melyik bandák kezében van az embercsempészet, fegyverrel szerzik egymástól a katonailag kiképzett csoportok. Lőnek, gránátokat dobálnak és robbantanak – akár a lakóházak közvetlen közelében – de olyan is volt már, hogy valakinek a házára dobták rá a tojásgránátot.

A komolyabb rendőrségi akció eddig elmaradt, jegyzi meg a lap, de jó hír, hogy legalább a felderítés működik. Belső hatósági forrásunktól tudjuk, amit a BIRN balkáni oknyomozó portál is megírt, hogy sikerült beazonosítani azokat az afgán és marokkói embercsempész terrorista csoportokat, amelyek a nyáron Horgosnál, illetve a Szabadka környéki erdőkben táboroztak.

Marokkói, afgán és pakisztáni terrorista csoportok uralják a területet. Az afgánok legnagyobb csoportjai, akik egymással háborúban állnak, a 313-asok, akik vezetője Noor Aga és a 400/59-es, akik Killer Group néven nevezik magukat. Őket Shir Ali vezeti. Időközben megjelent a 7777-es és a 101-es csoport, ezek jóval nagyobbak létszámban és fegyverarzenál tekintetében is, többen át is álltak közéjük a 313-as és 459-es csoportból. A marokkóiak két terrorista csoporttal vannak jelen a déli határon, ezek a Tetwani és a Kazawi.

Az elmúlt hetek fejleménye, hogy a marokkóiak kiszorultak Kanizsa és Martonos környékére. A Horgos-Szabadka közötti területen már ők is, akár csak a szírek, fizetnek az afgánoknak a területen való áthaladásért, ha nem akarnak meghalni.

A PestiSracok.hu foglalkozik a pénteki, szabadkai lövöldözéssel is, ami a Lidl parkolójában történt. A lap forrása elmondta, hogy a hétvégi akciókban a 313-asok támadtak rá a magukat jóval erősebbnek mutató 400/459-esekre. Megszervezett, felépített támadás eredménye volt a szabadkai bevásárlóközpontnál a 459-esek egyik embercsempészének kiiktatása.

A nagy tűzharc pénteken 18 óra után tört ki Szabadka belvárosában egy bevásárlóközpont parkolójában. Négy-öt lövés is dördült, majd egy férfi egy autónál összeesett, idézi fel a történteket az újság, amit annyival tudunk kibővíteni, hogy a kórházban a sebesült férfi később elhunyt.

Két nappal korábban, azaz szerdán a Tőzegbánya-tónál volt nagyobb tűzharc, ami fél órán át tartott. Akkor az még az erdőben. Majd pénteken, nagyjából egy időben a szabadkai lövöldözéssel, a határ magyar oldalán lőttek. Olyan 150 méterre a Csodatévő Hét Tölgyfától, egy üres tanyánál -mondta el a portálnak a hírforrás.

A PestiSracok.hu cikkét teljes egészében itt lehet elolvasni.

https://www.vajma.info/cikk/vajdasag/28896/Magyar-lapinformacio-Megszervezett-felepitett-tamadas-tortent-a-szabadkai-bevasarlokozpontnal.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése