2023. szeptember 4., hétfő

Žigmanov: Szerbia mindenki otthona

 Žigmanov: Szerbia mindenki otthona

2023-09-03 18:35

Erőteljesen elítélte azt a vandál cselekedetet, amely Szabadkán történt szombaton éjszaka Tomislav Žigmanov kisebbségügyi miniszter, aki személyesen is ellátogatott Palicsra és Békova határába, ahol a két, magyar nemzeti színekkel, magyar nyelven kiírt Szabadka-táblát ismeretlen tettesek ripityára törtek.

Kiemelte, ez a cselekedet teljes mértékben ellentétes azzal az integrációs politikával, amelyet Ana Brnabić kormánya és az állam elnöke,  Aleksandar Vučić képvisel.

Žigmanov kiemelte, elvárja, hogy a Belügyminisztérium illetékesei kézre kerítsék az elkövetőket, valamint, hogy a lehető legrövidebb időn belül visszahelyezzék a névtáblákat.

https://szmsz.press/2023/09/03/zigmanov-szerbia-mindenki-otthona/

 
 
A szerbiai kisebbségi miniszter határozottan elítélte a Szabadka felirat megrongálását

Tomislav Žigmanov emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős miniszter ma határozottan és élesen elítélte azt a vandalizmust, amely során vasárnapra virradóra a város bejáratánál a Szabadka felirat magyar nyelvű betűit rongálták meg eddig ismeretlen tettesek. A kisebbségi miniszter a magyar kisebbség hivatalos nyelv és írásmód használatához fűződő jogait brutális módon sértő cselekménynek nevezte az esetet.

Mint arról már tudósítottunk, ismeretlen tettes vagy tettesek az éjjel szétverték a Palics és Békova bejáratainál álló Szabadka-feliratokat, amelyeket nemrég helyeztek el.

Žigmanov miniszter, aki maga is szabadkai, ma ellátogatott a helyszínre és kiemelte, az ilyen vandál cselekedet teljes mértékben ellentmond az integrációs politikának és a nemzeti kisebbségeket megillető jogok érvényesítésének, amelyet a szerb kormány hirdet, élén Ana Brnabić kormányfővel, de amelynek elkötelezett szószólója Aleksandar Vučić szerb elnök is, írja a Tanjug.

https://www.vajma.info/cikk/vajdasag/28869/A-szerbiai-kisebbsegi-miniszter-hatarozottan-elitelte-a-Szabadka-felirat-megrongalasat.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése