2023. november 21., kedd

Da li vam je dobro, Predsedniče?

Da li vam je dobro, Predsedniče: Autorski tekst Bože Prelevića 2
Božo Prelević
Foto FoNet/Milica Vučković

Da li vam je dobro, Predsedniče: Autorski tekst Bože Prelevića 1 

Foto FoNet Aleksandar Bard

Zabrinut sam za Vaše zdravlje i našu Srbiju. Iz Vaših tv ispada vidim da ste Vi i Vaša porodica žrtve u zemlji gde ste 12 godina prigrabili apsolutnu vlast. Imate medije sa nacionalnim pokrivanjem. Svu kontrolu nad finansijama i silom.

Tlačite i vređate svakog ko drugačije misli, a istovremeno parama pretvarate ugledne profesije u bedu i bednike. Kuda će, sutra, svi ti pohlepni jadnici, koji su svoju profesiju založili protiv sopstvene zemlje?

Kada je Vama, Predsedniče, toliko teško pod Vama, zamislite koliko je tek nama teško pod ovim zlom.

Predsedniče, Vašom zaslugom nestaje jedan deo Srbije – tamo 12 godina konfrotirate Srbe sa Albancima, a zatim ih trampite za još jedan mandat. Nije li tako bilo i sa Srpskom Krajinom i sa granicama Velike Srbije, koju ste Vi i ono zlo obećavali žrtvama Oluje.

Obećali ste im državu, a dali moleban. Tako će proći i Srbi sa Kosova i Metohije, koji baš ovih dana, u tišini, preregistruju svoja kola na kosovske tablice.

Presedniče, zar je stvarno Vaš predsednički nivo priča o ćuranu, puštanju Gnjilanske grupe, britanskoj obaveštajnoj službi u pošti ili o radkapni?! Ima li danas u Evropi ijednog predsednika koji je na ovom nivou?!

Predsedniče, da li ste dobro? Besni rat na severu i neposredno na jugu Evrope, putevi u Srbiji su zatvoreni opravdanim zahtevima onih koji nas hrane, pošta ne radi, zdravstvo se raspada, obrazovanje je uništeno, kriminal se povezuje sa Vašom vlašću u mnogim svetskim i domaćim izveštajima.

U Srbiji ne može da se diše od zagađenja vazduha i vode, parlament je primer bruke i sramote, a Vi se obračunavate sa ljudima koji ni ne učestvuju na izborima. Ne treba da nam date prostor na istim medijima da odgovorimo. To je suprotno principu “sve i svi su moji, drugi ne postoje”.

Jako brinem za Vas, ali evo, hvala bogu, nema više pokušaja atentata na Vas, a od onih koji su navodno bili, nema epiloga.

Predsedniče koji su naši saveznici danas u svetu, osim gospodina Orbana, kome ste dozvolili da hungarizuje Vojvodinu podsticajima za državljastvo.

Kao tadašnji ministar informisanja, učestvovali ste u mojoj nezakonitoj smeni sa mesta sudije 1999. godine. I dan danas iznosite neistine na moj račun lično ili preko Vaših tabloidnih megafona.

Više od 30 godina to radite. Da li je Vama i Vašoj porodici od toga bolje? Brinem koliko još možete zdravstveno da izdržite da nas vređate. Svi brinemo, jer ste Vi praktično i naš predsednik.

Vi upravljate, Vi ste odgovorni baš za sve u ovoj zemlji, jer bez Vaše dozvole se ovde baš ništa ne dešava. Vi niste samo Predsednik, Vi ste donosilac svih odluka u poslednjih 12 godina, pa i onih koju su zarobljenu Srbiju doveli na začelje Evrope.

Znam da je to težak posao. NJime se mogu baviti samo odrasli i dorasli težini problema.

Pritomili ste mržnju, postala Vam je kućni novinarski ljubimac i koristite je protiv svojih građana. Zar Vas nije strah tog razdora koji pravite?

Doduše, strah je početak mudrosti ukoliko nije početak još veće bahatosti. Bahatost proizvodi odgovor koji nikom ne treba.

Nadam se Vašem dobrom zdravlju, jer od toga zavisi i život nas, običnih smrtnika. Verujem u Vaš dug život, jer bi Srbija htela da čujete i ono što baš sad većina ne bi smela da Vam kaže.

Ako to doživim, ja ċu se boriti da se, i u Vašem slučaju, poštuju osnovna prava i slobode, pa i ona o slobodi govora.

Predsedniče, budite nam zdravi! Verujem da kada se Vi samo i zakašljete, veċina Vaših saradnika je već na aerodromu. Deca su to!

Autor je advokat
Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.
Danas, 21. 11. 2023. 15.
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/bozo-prelevic-aleksandar-vucic/ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése