2016. július 7., csütörtök

A VMDK elítéli a délvidéki magyar sajtó további megzabolázását és támogatja a mai MNT előtti tüntetést


KÖZLEMÉNY

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége mélyen elítéli a délvidéki magyar sajtóban uralkodó cenzúrát, amelyet a szabadkai székhelyű szerb-magyar párt közpénzekből működtet.

A VMDK már évek óta arra figyelmeztet, hogy a magát magyarnak nevezett szabadkai székhelyű párt visszaélvén a Magyar Nemzeti Tanács felhatalmazásaival, a közszolgálatinak nevezett és közpénzekből fenntartott egyetlen napilapunkat és hetilapunkat, teljes mértékben pártlapként kezelik, míg a Pannon RTV kimondottan a párttévé szerepét tölti be.

Közösségromboló tevékenységükkel lezüllesztették az említett sajtótermékek minőségét, az ott dolgozó újságírókat folyamatos megélhetési félelemben tartják, ezzel is növelvén a kiszolgáltatottságukat és az öncenzúrát.

A fentiek értelmében a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége helyesnek tartja a mai napra bejelentett, az MNT székhelyénél tartandó újságírói tiltakozást. Szolidaritást vállalunk az említett médiumokban dolgozó újságírókkal és minden mértékben támogatni fogjuk jogaik megvalósításában.

Vessünk véget a cenzúrának!
Óbecse, 2016. 07. 07.
VMDK Press





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése