2016. július 31., vasárnap

Ökrész Rozália folytatta...

Nem álltak le, sőt!

 

„Szégyellheti magát Varjú Márta, Ökrész Rozália és a teljes szerkesztőbizottság (Kabók Erika, Németh Zoltán, Léphaft Pál, Fodor István, Herceg Elizabetta, Diósi Árpád).” Független Hét Nap és Magyar Szó Facebook csoport:
Szerdán, július 27-én Ökrész Rozália, a Magyar Szó kft. igazgatója ott folytatta tevékenységét, a parancsok végrehajtását, ahol nemrég – Kókai Péter mondvacsinált okokra való hivatkozással történő kirúgása – abbahagyta. A VMSZ utasításait betartva közölte Mihájlovits Klárával, a Magyar Szó Nívó-díjas újságírójával, valamint az éppen betegszabadságon levő, többkötetes szerzővel, Szögi Csabával, hogy pénteken megkapják a felmondólevelüket, mert nem voltak hajlandók egyértelmű igent vagy nemet mondani arra a nyilatkozattételre, amelyben az állt: vállalják-e az újvidéki munkahelyet?
Azt a szót, hogy emberség, a Varjú Márta és Ökrész Rozália vezette Magyar Szóban még véletlenül sem szabad kiejteni, hiszen emlékezzünk, nemrég a hetente háromszor dialízisre járó Horváth Zsoltot akarták naponta utaztatni az Újvidék-Zenta-Újvidék vonalon, most pedig a háromszor csípőműtéten átesett Mihájlovitsot rendelték le a székvárosba, tudva azt, hogy az előző munkaszerződésében az egészségügyi állapota miatt a cégvezetés a munkavégzés helyenként a tartózkodási helyét jelölte meg. Szögi Csaba, aki hétfő óta betegszabadságon van, éppen az orvosokat járta, amikor az igazgatónő közölte vele, azonnal adjon határozott igent vagy nemet, mert ha nem, akkor ő a betegszabadság alatt is kirúghatja. Szögi időt kért, hogy legalább várják meg a vizsgálatok végét. Idő helyett felmondást kapott.
Szégyellheti magát Varjú Márta, Ökrész Rozália és a teljes szerkesztőbizottság (Kabók Erika, Németh Zoltán, Léphaft Pál, Fodor István, Herceg Elizabetta, Diósi Árpád), hogy semmilyen kritériumrendszert nem alkalmazva, meghatározta kiket kell kirúgni a cégből, kik a nemkívánatos elemek. És szégyellheti magát Hajnal Jenő is, aki zentaiként hallgat, és nem mondja azt a parancsolóinak, hogy álljatok le, mert szétveritek a magyarság legfontosabb, több évtizedes múlttal rendelkező intézményeit, vagy azt, hogy ennek csúnya vége lesz. Márpedig az lesz. És mi ki fogjuk várni. Perek lesznek, mert az átszervezés szó mögé bújva négyszer sértették meg a törvényeket, s ezekről a perekről folyamatosan értesítjük majd a nyilvánosságot.
És nem lesz csönd, nem lesz olyan, hogy „jaj, csak ezt a tüntetést éljük túl”, mert jól tudjuk, ti vagytok azok, akik nem tudnak este tükörbe nézni. Ti vagytok azok, akik szó nélkül nézitek, tűritek és asszisztáltok ahhoz, hogy a kollégáitokat az utcára dobálják. És komolyan, azt hiszitek, ezt lehet így folytatni a végtelenségig?! Hogy minden kritikát megfogalmazót kirúgtok és majd csak ti maradtok?! Azt hiszitek, az első adandó alkalommal, mikor nem lesz rátok szükség, nem ugyanez a sors vár rátok?! Ha ezt hiszitek, naivak vagytok. De ez már a ti bajotok meg a leszármazottaitoké, akiknek majd magyarázkodhattok a tetteitekért.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése