2016. július 25., hétfő

Incidens egy délvidéki diszkóban: megvertek egy fiatal magyar házaspárt, hallgat a sajtó

Már megszokhattuk, hogy nem múlik el hétvége bűncselekmény nélkül.
Ezúttal Oromhegyesen, az Atlantis diszkóklubban tört ki verekedés, de egyelőre nem tudni, hogy magyarok elleni kirohanásra került sor, vagy valami másról van szó.
Az eset szenvedő alanya a 28 éves buránysori Zabos Dénes, akit állítása szerint minden ok nélkül megvertek a szórakozóhely biztonsági emberei. Dénes beszámolója szerint ő és felesége, Anasztázia egyik rokonukat vitték az Atlantisban megrendezésre kerülő koncertre. Nem állt szándékukban sokáig maradni, hiszen gyermekeiket is otthon hagyták. A klub bárpultjánál álltak éppen, amikor a biztonságiak odaléptek, és minden ok nélkül verni kezdték Dénest. A felesége megkísérelte szétválasztani őket, de sikertelenül, sőt, a fiatalasszonyt is verni kezdték.
Ezután kidobták a fiatal párt az utcára, ahol folytatódott az ütlegelés, mindaddig, amíg Dénes eszméletét nem veszítette. A zentai kórházban tért magához, ahova barátai szállították el. Az öt gorilla ütéseinek következtében agyrázkodást szenvedett, bordája tört.
Bilicki Nándor, az Atlantis tulajdonosa azt állítja, nem tudja mi történt. Ez persze, elég rossz magyarázat. Az eset ugyanis nem egyedülálló az Atlantis Garden történetében, közel két évvel ezelőtt hasonló körülmények között hunyt el a diszkó közelében a 16 éves Romić Arnold (tehát nem a diszkóban – ezt volt az intézmény vezetőségének hivatalos álláspontja, amelyet portálunk is közölt). A tulajdonos egyébként akkor is emlékezetkiesésben szenvedett, amikor az elhunyt nagybátyja telefonon érdeklődött a történtek felől. A minapi eset kísértetiesen emlékeztet a két évvel ezelőttire, s talán ideje volna tenni valamit a „rejtélyes” incidensek felderítése érdekében. A helyi sajtó ugyanakkor – beleértve a magyar nyelvű hírközlő szerveket is –, mélyen hallgat, és valószínűleg nem véletlenül.
Alo.rs nyomán F.J.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése