2016. július 24., vasárnap

Lehet hangzatos lózungokat pufogtatni Tusványoson, azok úgysem tudják mi is itt a valóság

A valóság meg az, hogy Szerbiának még mindig nincsen kormánya, az eddigi magyar kormányzati részvétel teljes csőd, egy eredményt sem tudnak felmutatni. A Párt meg egyre kopik, befolyása csökken és közben magával rántja a délvidéki magyarságot is.  Új koalíciós szerződés nincsen, de azért szorgalmasan a haladók szekerét tolják, Belgrádban-Újvidéken és a magyar többségű önkormányzatokban ahol kevesebb magyar polgármester lesz mint eddig, és az önkormányzatok működésében a kulcsfontosságú tisztségeket a szerb haladók káderei töltik be.
A vajdasági képviselőházban már mindenki látja a kiszolgáltatottságot és a kirakat szerepet. Kevesebb képviselő, kevesebb tisztség, kevesebb befolyás. Szerb koalíciós partnerük a semmibe veszi őket. De ez sem elegendő ahhoz, hogy észhez térjenek. Inkább tovább  irtják  saját fajtájukat.
Magyar koalíciós partnereik meg mélyen hallgatnak. Pedig olyan szép leveleket tudtak írni a délvidéki sajtóban uralkodó cenzúráról, meg arról ki mit  mondott Mártélyon a délvidéki magyarverések kapcsán.
2016. július 24.
www.vmdk.org.rs
hirmondo@vmdk.org.rs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése