2013. február 24., vasárnap

Csorba Béla a VMDP új elnökeTisztújító kongresszust tartott szombaton (február 23-án – B. A.) Óbecsén a Vajdasági Magyar Demokrata Párt, amelyen 154 küldöttből 138-an támogatták az elnöki tisztségért egyedüliként induló Csorba Bélát. Ágoston András visszavonul az aktív politizálástól, így a VMDP eddigi elnöke nem is vállalta a jelölést. A párt zárt ajtók mögött megtartott hetedik kongresszusán Gusztony András 130, Kovács László 73 szavazattal lett a párt alelnöke, és a küldöttek húsz választmányi tagot is megválasztottak.
Csorba Béla szerint a kongresszusi felszólalások egyértelműen azt jelzik: a pártnak az eddigi irányvonalat kell folytatnia, és át tudja majd hidalni a jelenlegi szervezési problémákat és a párt nehéz anyagi helyzetét.
– Bár a vajdasági magyar politikai színtéren ellenzékben politizálunk, mi továbbra is kitartunk a határon túli közösségek számára létkérdést jelentő autonómia-követeléseink mellett. A kisebbségpolitika terén karakánabb fellépésre van szükség – jelentette ki az új pártelnök.F. R.

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14983/Csorba-Bela-a-VMDP-uj-elnoke.html, 2013. február 23. [21:02]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése