2013. december 3., kedd

Almási: "Csak Pásztor ne meséljen mások múltjáról!"


a almasi 4004Almási Szilárd, a Pont most civil szervezet elnöke és szabadkai tanácsnok mai sajtótájékoztatóján több kérdést intézett a VMSZ tisztségviselőihez, a párt elnökéhez, valamint Szabadka új polgármesteréhez.  
Egyes kérdések a szabadkai beruházásokra vonatkoztak.
Mennyibe kerül a zöld szökőkút újradeszkázása? - tette fel a kérdést Almási, majd hozzáfűzte, hogy tudomása szerint a Zsolnay gyárral folytatott megbeszélések során az árajanlat összesen 1 200 000 ezer eurót tett ki.
Mit tud erről Szabadka mostani polgármestere, hiszen az elmúlt időszakban pártja is részt vett a város irányításában, övé volt a városi képviselő-testület elnöki posztja? Harmincezer eurót költöttek a tervdokumentációra, 300 ezret pedig a bontásra és a betonozásra? Ez lopás, ez a pofátlanság netovábbja!
Miért adott a polgármester engedélyt arra, hogy a városközpontban rendezzenek mangalicafesztivált, és gyakorlatilag disznóóllá alakítsak át a Városháza bejáratát? Ez több mint botrányos.
Továbbá: hogyan lehet koalícióra lépni azokkal, akikkel azelőtt elképzelhetlen volt a szenteltvízben valo mosdatás? Vajon Maglai Jenő arra kapott megbizatást a választóktól, hogy szinte egyeduli magyarként ünnepelje Vajdaság elszakítását? Ha ez nem politikai prostitúció, akkor mi az?
Milyen eredményeket tud felmutatni a VMSZ azon kívül, hogy Budapesten nagy szólamok mellett a tenyerét tartja, Belgrádban pedig a kukoricán térdepel, s mindkét helyen pénzt kap?
Motsmár mindenkivel lehet "szerelmeskedni", csak megmaradjon a hatalom?
Hát, ez az a híres VMSZ-es nemzetpolitika?
Almási kérdései Pásztor Istvánhoz:
Tényleg "elképzelhető, hogy mindenki mindenkivel együttműködjön", ahogy ön mondta? A Borgiák orgiái ehhez képest "gyerekfilmek".
Arról beszél, hogy egymilliárd euróval megrövidítették Vajdaság költségvetését. No, de mit tettek önök azért, hogy ez ne történjen meg, hiszen hét éve elnöki posztot töltenek be a tartományban és emellett jelen vannak számos városi és községi hatalmi koalícióban? Nem képesek pénzt hozni a Vajdaságba? Akkor minek ülnek ott oly délcegen és élvezik a hatalom minden előnyét?
A demokraták és a haladók sem tesznek ez ügyben semmit. A VMSZ az előzőnek évtizedes partnere volt, a másikkal pedig most ölelkezett össze, miközben az emberek nagy része továbbra is éhezik.
Pásztor azt mondja, hat év alatt egymilliárd euróval rövidítették meg Vajdaság költségvetését. No, de hat önök voltak hatalmon! Egeresi és Pásztor, azt javaslom önöknek, üljenek le hírleveleket írni és engedjék át másnak a helyüket.
Pásztor, értem én, hogy valaki nem tud megbékélni az idő múlásával vagy azzal, hogy többé nincs döntéshozó pozícióban.
Szerintunk önök nem legitim képviselői a vajdasági magyar nemzetrésznek.
Díszmagyarban futkározni és egyben bocskorban táncolni - nem lehet.
Ugyanakkor illene elszámolni a múlttal, pl. a Sever privatizációjával, a csantavéri szövetkezett ügyével, a bizottságokon és egyéb csatornákon érkező budapesti kormányzati és fideszes pénzekkel.
Emlékeztetem Pásztort 1999 július 13-ára, amikor egy ember az életét vesztette egy balesetben.
Ezek után ne beszéljen mások kétes múltjárol igen tisztelt, de általam cseppet sem becsült Pásztor István elnök úr.
Közzétette: Fekete Lehel 2013. december 03. kedd, 14:50 
http://delhir.com/delvidek/magyarsag-koezelet/17549-almasi-qcsak-pasztor-ne-meseljen-masok-multjarolq-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése