2013. december 21., szombat

Nagybecskerek: Lesz-e mindenhol többnyelvű helységnévtábla?

Nagybecskerek: Lesz-e mindenhol többnyelvű helységnévtábla?
Vass Tibor és Aleksandar Marton
Nagybecskerek területén a többnyelvű helységnévtáblák hiányára szeretné felhívni a város illetékeseinek figyelmét a Vajdasági Szociáldemokrata Liga két politikusa, Aleksandar Marton tartományi és önkormányzati képviselő, valamint Vass Tibor önkormányzati képviselő és a Magyar Nemzeti Tanács tagja. Egy indítvánnyal fordulnak a városatyákhoz, hogy tegyenek lépéseket a törvénnyel összhangban annak érdekében, hogy Muzslyán – a Lukácsfalva felőli be- illetve kijáratnál – is helyezzenek el többnyelvű helységnévtáblákat.
- A napokban képviselőtársammal körüljártuk a terepet, és sajnálattal állapítottuk meg, hogy több helyen Nagybecskerek bejáratánál hiányoznak a többnyelvű feliratok. A városban a szerb nyelven kívül a magyar, a szlovák és a román nyelv is hivatalos használatban van. Muzslya Lukácsfalva felőli bejáratánál csak a szerb nyelvű helységnévtábla áll, viszont a törvény értelmében kötelesek mind a négy hivatalos nyelven kiírni a város nevét – mondta Vass Tibor.
A feliratokkal kapcsolatosan van egy másik elképzelésük is, amely szerint, hogy a települést meglátogatók tudják pontosan hova is érkeztek, a település bejáratánál el lehetne helyezni egy olyan táblát is, amelyre például felkerülne a Köszöntjük Muzslya vendégeit felirat – természetesen legalább két nyelven.
Az indítványt benyújtó politikusok remélik, hogy közvetlenül az ünnepek után az egynyelvű helységnévtáblákat többnyelvűre váltják.
Kónya-Kovács Otília

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/16491/Nagybecskerek-Lesz-e-mindenhol-tobbnyelvu-helysegnevtabla.html, 2013. december 20. [22:28] 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése