2013. december 19., csütörtök

Topolya: menekült lesz a helyi közösség tanácselnöke a VMSZ és a VMDP támogatásával

actopolya hk valasztas civilekElső alkalommal történik meg, hogy a többnyire magyarlakta közösségben, amilyen Topolya, egy menekült státusszal rendelkező polgár, Milan Janus kerül a helyi közösség tanácselnöki posztjára, miközben a minden szinten természetellenes koalícióban, a többséget a Magyar Koalíció (a magát a délvidéki magyarok érdekeit képviselő pártnak nevező VMSZ, illetve a VMDP) képezi a többséget. Miről is van itt szó? Mi és miért történik a délvidéki településeken?
Mivel magyarázza meg a VMSZ topolyai eminens garnitúrája a szavazóinak azt, hogy nem egy Turuc Zoltánt, az egykori polgármestert választja meg a HK tanácselnökének, helyette inkább a fent említett urat támogatta. Talán azért, mert Turuc Zoltánt az a VMSZ-vereségét kiharcoló polgári csoport javasolta, melynek a választásokon résztvevő polgárok 34,54%-a szavazott bizalmat? Szóval, a VMSZ vagy már nem is a magyarok érdekeit képviseli, vagy csak kimondottan nem hajlandó tiszteletbe tartani a polgárok akaratát.
Emlékeztetőül elmondhatjuk, hogy a topolyai HK tanácsába a Magyar Koalició 6 tagja, a "haladók" 4 tagja, illetve a "demokraták" 3 tagja került be, míg a polgárok 8 tanácstagja nyerte el a topolyaiak bizalmát. Talán a topolyaiak nagy hányada nem ismeri a valóságot, talán a lakosság több mint egyharmada tévedett, és csak véletlenül nem a VMSZ jelöltjeire szavazott? Nem! Azonban adott esetben az válik egyértelművé, hogy a topolyai VMSZ annak érdekében, hogy minden áron megragadja a már rég elvesztett hatalmának foszlányait, mindenhez folyamodhat, mindenre képes, és szükség esetén ismételten folytatja politikai prostitúcióját. Úgy látszik azonban, nem mindenki hajlandó ezt tovább eltűrni, és úgy látszik hogy ez nem is kevés polgár Topolyán, az egykor sokkal szebb és gazdagabb kis délvidéki mezővárosi településen.
Terhes Tamás  
2013. december 19. [17:00]

A polgárok csoportosulásából kikerült, megválasztott helyi közösségi tanácstagok hivatalos közleménye: 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése