2013. december 26., csütörtök

Többnyelvű táblákat Muzslyára!



Aleksandar Marton, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga tartományi és nagybecskereki képviselője és Vass Tibor, a párt városi képviselő-testületének képviselője, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, új helységnévtáblák kihelyezését indítványozta Muzslyán, amely közigazgatásilag ugyan Nagybecskerek egyik helyi közössége, mégis sokan önálló településként említik.
– Sajnálattal állapítottuk meg, hogy a helységnévtáblák és a többnyelvű feliratok a város területén hiányosak. Ebből kifolyólag, valamint a nyelvhasználati törvénnyel összhangban, indítványoztuk az új helységnévtáblák kihelyezését Muzslya Lukácsfalva felöli bejáratánál. Jelenleg ugyanis csak szerb nyelvű helységnévtáblát helyeztek ki, a törvény értelmében viszont kötelesek mind a négy hivatalos nyelven (szerb, magyar, szlovák és román) kiírni a város nevét. De szerintünk ki kellene írni Muzslya nevét is a település bejáratánál. Például olyan formában, hogy: Köszöntjük Muzslya vendégeit! Vagy más, ehhez hasonló formában, hogy az idelátogatós számára világos legyen, hová is érkezett – mondja Vass Tibor.
A két politikus szerint a törvényes feltételek megvannak, és a magyar többségű településnek élnie kell a jogával. Reméli, hogy a többnyelvű, valamint a Muzslya nevét is tartalmazó táblák rövidesen odakerülnek a település bejáratához.
K. I.
Magyar Szó, 2013. december 24. 5.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése