2021. február 6., szombat

A magyarok lakta falvakban elszemtelenedtek a migránsok, úgy érzik, bármit megtehetnek

2021. február 5. 10:50

A Szeged közelében fekvő magyar-román-szerb hármas határnál több, magyarok által lakott falu is van. A majdányiak, rábéiek és oroszlámosiak ugyanarról számolnak be: a migránsok egyre jobban megkeserítik az életüket.

A vajdasági Rábén hosszú ideje áldatlan állapotok uralkodnak. A magyar határkerítés miatt ugyanis ezen a környéken torlódnak fel rendszerint a migránsok. A helyiek elmesélése szerint az illegális bevándorlók éjszakánként vonulnak, majd minden ház ajtaján bekopogtatnak, a kilincseket lenyomkodják. Ezekkel a módszerekkel próbálják feltérképezni, hogy laknak-e a házakban. Ha nem, akkor kérdezés nélkül elfoglalják azt. Ha laknak benne, akkor is sokszor bemennek, és megmelegszenek, amíg a tulajdonos nem ér haza.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pannonRTV

Nemegyszer előfordult már az is, hogy a porig égettek a migránsok egy lakatlan házat. Bent gyújtanak tüzet, hogy meleg legyen, de ez rendszerint egyet jelent azzal, hogy pár napon belül kiég a ház.

Azt hiszik a migránsok, hogy bármit megtehetnek

Állítólag 2015-ben, amikor az egész elkezdődött, akkor még nem volt velük ennyi probléma. De az idővel rájöttek, hogy bármit is tesznek, annak nem nagyon vannak következményei, a hatóságok tehetetlenek velük szemben. Ennek lett az az eredménye, hogy annyira elszemtelenedtek, hogy ma már bármit meg mernek tenni. Az egykori nyugodt, csendes faluban a gyerekeket nem nagyon engedik ki játszani, a nők pedig sötétedés után nem mernek egyedül az utcán sétálni.

Fotó: PannonRTV

Bármikor megsérülhet valaki a migránsok miatt

A hármas határ környékén körülbelül 4-500 migráns jelenléte vált állandóvá az elmúlt években. A helyzet mára már tarthatatlan, ezért is háborítja fel az ott élőket, hogy az Orvosok határok nélkül nevű segélyszervezet az illegális bevándorlók megsegítésére tervez jönni a térségbe. Attól tartanak a helyiek, ha a segélyszervezet e falvak köré szervezi humanitárius munkáját, a jövőben még több migráns jön a hármas határhoz, és még több pusztítást végeznek a falvakban, és még nagyobb rettegést keltenek az itt élő emberekben – írja a szeged365.hu.

Féltem a családomat nagyon, nem tudom, hogy mire számíthatunk, mikor lesz végre megoldás. Borzasztó a rengeteg szemét, a gyújtogatások, amit művelnek, teljesen nyeregben érzik magukat, és bármikor eljöhet az a pillanat, hogy valaki megsérül majd miattuk

– mondta el egy korábbi rábéi lakos, akinek a családja még mindig a faluban él.

WM

https://ripost.hu/politik/migransok-vajdasagi-felelem-2753327/?source=hirkereso

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése