2021. február 9., kedd

Kamberi u Skupštini postavio pitanje na albanskom jeziku

 Kamberi postavio pitanje na albanskom jeziku

09. feb. 2021. 10:52 -> 11:54 

Izvor: Tanjug

Šef poslaničke grupe Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka Šaip Kamberi postavio je poslaničko pitanje na maternjem, albanskom jeziku i dodao da će ga u toku dana prevesti i dostaviti sekretarijatu Skupštine.

Kamberi je rekao da je pitanje upućeno premijerki Ani Brnabić.

Kamberi postavio pitanje na albanskom jeziku

"Malo jesam zakasnio sa prijavom, ali ću u toku dana prevesti tekst i dostaviti ga sekretarijatu", rekao je Kamberi u parlamentu, u danu kada poslanici postavljaju pitanja.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da poslanici imaju pravo da postavljaju pitanja na maternjem jeziku i da takođe dobijaju pisana dokumenta na maternjem jeziku.

"Jedino vas molim da se to najavi na vreme da bismo obezbedili prevodioce. U ovom trenutku nemamo prevodica, pa vam skrećem pažnju", rekao je Dačić, na šta je Kamberi odgovorio da su u parlamentu potrebna samo dva prevodica, za mađarski i albanski, i da bi bilo dobro da oni budu stalno prisutni.

Dačić je nekoliko puta opomenuo poslanike da ne ometaju izlaganje poslanika Kamberija.

"Mi smo ovde poslanici Skupštine Srbije koja je donela Zakon o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina. Molim vas da poštujete to pravo. Nisam siguran da se to pravo poštuje svuda, ali mi ćemo ga poštovati", rekao je Dačić.

Kamberi je kazao da mu nije žao što ga poslanici ne razumeju kada govori albanski već srpski koji, kako kaže, dobro govori.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/4252400/kamberi-skupstina-albanski-jezik-pitanje.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése