2021. február 24., szerda

Borko Stefanović: A szerb kormány lemondott az európai csatlakozásról

Borko Stefanović, a Szabadság és Igazságosság Párt elnökhelyettese kedden úgy fogalmazott, hogy Aleksandar Vulin miniszter azon kijelentése, hogy semmi szükség a Vladimír Bilčík, az európai parlament szerbiai jelentéstevője által bemutatott országjelentés tervezetének az európai parlamenti képviselők részéről történő kiegészítésének, azt jelzi, hogy a szerb kormány lemondott az európai csatlakozásról.

A politikus szavai szerint, amikor a belügyminiszter kijelenti, hogy nincs szükség az európai parlamenti képviselők azon módosítási javaslataira, amelyekben a Savamala, a Jovanjica, a Krušik, és a Telekom körüli bűnügyek megoldását sürgetik, azt bizonyítja, hogy ez a rezsim nem fog leszámolni a bűnözéssel és a korrupcióval.

– Amikor Aleksandar Vulin kijelenti, hogy az európai parlamenti képviselők képmutatóak, mert nem küldtek nekünk vakcinákat, ez csak erősíti Vučić szavait, melyek szerint az európai szolidaritás halott, és ezzel azokhoz a sértegetésekhez csatlakozik, amelyek Vladimir Đukanović képviselőtől érkeznek – közölte Stefanović.

A Szabadság és Igazságosság Párt elnökhelyettese szerint Vulin szemmel láthatóan ideges, mert a hatalom képviselői nem tudják elrejteni a szegénységet, a bűnözést és a korrupciót, az országot elorrozták a néptől, és ők még akkor is gazdagodnak, amikor közben emberek halnak meg.

– Ideges, mert egyértelmű, hogy ez a népellenes rezsim meg fog bukni, és mindenki, aki felelős Szerbia kriminalizációjáért, felelni fog az igazságszolgáltatás előtt – jelentette ki Borko Stefanović.

https://szabadmagyarszo.com/2021/02/23/borko-stefanovic-a-szerb-kormany-lemondott-az-europai-csatlakozasrol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése