2021. február 10., szerda

„Szerb Vajdaságot” – Soviniszta graffitik jelentek meg Újvidéken – KÉPEK

A délvidéki székvárosban számos gyűlölet keltő és szerb soviniszta graffiti jelent meg.

 

 
 
A 021 híradása szerint a falfirkák a város különböző pontjain „jelentek meg”. Így például a Fruskagorai utcában a már szokásosnak nevezhető „Kosovo je Srbija” mellett, megjelent egy „Szerb Vajdaságot” feliratú falfirka is, amely esetében beszédes, hogy az azt felíró mélyszerb elkövetők még egy íráshibát is elkövettek.
Más szövegek Ratko Mladićot éltetik vagy épp az illegális migráció ellen irányulnak, ilyen a „Ratko Mladić Srbski Heroj” és a „Migrante u kante” feliratok.
 
 
 
 
A város legszűkebb központjában a Vojvodina Hotel mellett pedig a „nem történt Szrebrenicában népirtás” és a „Szerbia a szerbek hazája” feliratot fújták fel, ez utóbbit „ízlésesen” a közvécé bejáratára, ezzel is megerősítve a mondandójuk fontosságát.
Ezen felül egy helyi civil szervezet központját is összefestették, oda kommunista ellenes feliratokat felírva, így például a „halál a komcsikra” és a „kommunisták eljön a végetek” feliratokat, mindezt némi CCCC-vel és egy horogkereszttel díszítve.
 
 
 
  
 
 
Képek: 021.rs

https://delhir.info/2021/02/09/szerb-vajdasagot-soviniszta-graffitik-jelentek-meg-ujvideken-kepek/

 

A szélsőbalos Antifa átfestette a szélsőjobbos graffitiket Újvidéken

Csöbörből vödörbe estek azok az újvidékiek, akik nem szeretnék, hogy esténként graffitis szélsőségesek firkálják össze a házaikat és a köztereken álló épületeket

Ahogy arról portálunkon tegnap beszámoltunk a délvidéki székvárosban számos gyűlöletkeltő és szerb soviniszta graffiti jelent meg. Ennek hatására aktivizálta magát az ellenpólus, a szélsőségre egy másik szélsőség válaszolt: az Afans újvidéki Antifa szervezet festékszórós különítménye átfirkálta az utcai graffitiket. 

Így lett a Fruskagorai utcában a Ratko Mladić szerb hősből, Ratko Mladić szerb szégyen, migránsokat a kukába feliratból Refugees Welcome (Üdvözöljük, befogadjuk a menekülteket), míg a „Szerb Vajdaság”-ból mindenki Vajdasága falfirka.

A feliratháború végét természetesen az jelenti majd, amikor a környék lakosai a saját pénzükön, vagy az önkormányzat szintén a polgárok pénzén lefesteti majd a különböző szélsőségesek festékszórós elvharcának frontvonalát.

https://delhir.info/2021/02/10/a-szelsobalos-antifa-atfestette-a-szelsojobbos-graffitiket-ujvideken/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése