2021. február 10., szerda

ZOMBOR

Új és pontos feliratok jelzik a város nevezetességeit  

 

Fotó: Pribilla Attila

2021. február 9., 16:22

Tavaly Zombor főutcáján, a Szent György-templommal szemben a Vakok és Gyengénlátók Országos Szervezete kihelyezett egy turistáknak szánt asztalt, amelyen a város legfontosabb nevezetességeit feliratozták és térképszerűen feltüntették az irányokkal együtt, hogy mindezek Zombor melyik részén találhatóak. A helyi jellegzetességek elnevezéseit két nyelven és Braille-írással is elolvashatták az érdeklődők a táblán, ám a kihelyezéskor hibásan, téves fordításban feliratozták őket. A Vajdasági Magyar Szövetség zombori helyi szervezetének kezdeményezésére és segítségével mindezt kijavították, a múlt hét végén új lapkákat helyeztek ki. Most már pontosan és helyesen vannak feliratozva Zombor legfontosabb nevezetességei.

Pribilla Attila, a VMSZ zombori helyi szervezetének elnöke, a Város segédpolgármestere elmondta, további örömhír, hogy a város napja alkalmából érinthető, vagyis a vakok és gyengénlátók számára is élvezhető képeket, Milan Konjović, Zombor valószínűleg legnevesebb festőművészének három műalkotását mutatják be. A zomboriak szeretettel hívják és várják a turistákat az év minden napján. A városban számos nevezetesség és páratlan vendégszeretet fogadja az érdeklődőket.

lmt
Magyar Szó, 2021. február 9. 5., vagy
https://www.magyarszo.rs/hu/4534/vajdasag_zombor/235738/%C3%9Aj-%C3%A9s-pontos-feliratok-jelzik-a-v%C3%A1ros-nevezetess%C3%A9geit-VMSZ-zombor.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése