2021. február 1., hétfő

Látogassunk Palics, csinálni megnyilvánulások

  

Bizonyára azt gondolja az olvasó, hogy elmehetett a józan eszünk, vagy valamilyen humoreszket olvashat majd alább, amikor rákattintott erre a meglehetősen furcsa címre. Csalódást kell okoznunk, ugyanis a józanságunkat még megőriztük, viccesnek pedig semmiképp sem mondhatnánk a történetet, amiről ez a jegyzet szól.

Az újságíró feladata, hogy témákat keressen. S való igaz, hogy az az utcán hever, ahogyan azt a mondás is mondja, viszont a mai felgyorsult és digitális világunkban elmondhatjuk, hogy a téma nem csak az utcán, hanem bizony az interneten is el-el heverészik nap mint nap.

Egy ilyen témakeresés közben találtunk rá erre a gyöngyszemre: Palics hivatalos honlapja, amit Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete készített és kezel. Magyar nyelven pedig ezeket a furcsaságokat találtuk, a teljesség igénye nélkül:

A fejléc az, ami igazán felkeltette az érdeklődésünket, hiszen arra buzdít minket rögtön a honlap első fülecskéje, hogy

Éljük meg Palicsot.

A következő viszont azt az elnevezést kapta, hogy

Csinálni, majd rögtön Látogassunk.

A lap alján megtudhatjuk azt is:

Hogyan jussunk el Palics?

És ha tovább merészkedünk és szeretnénk információkat megtudni, akkor olyat is találunk, hogy

„a Palicsi Állatkert, amit 1949-ben alapították, 10 ha-on fekszik, konceptusa (? Vajon mire gondolhatott a szerző? – a szer.megj.) szépsége, rendezettsége és az állatokkal történő bánásmód, ezt az állatkertet Európa ezen részének egyik legjobbika közé emeli.”

Ha a Rendezvények fülre kattintunk, akkor viszont kiderül, hogy Palicson most a járvány idején nem lesznek “megnyilvánulások“!

Tómó Margaréta

https://szabadmagyarszo.com/2021/02/01/latogassunk-palics-csinalni-megnyilvanulasok/

 

Palics honlapja: Fejlesztés alatt

Hétfőn írtunk Palics hivatalos, a Szabadkai Idegenforgalmi Szervezet által működtetett honlapjáról, amelynek magyar változata igencsak felületes munkáról tanúskodik.

Kérdéseinkre, amelyet az Idegenforgalmi Szervezethez intéztünk kedden kora délutánra válasz is érkezett az illetékesektől, amelyet alább változtatás nélkül közlünk:

A Szabadkai Idegenforgalmi Szervezet két internetes felülettel rendelkezik: a www.visitsubotica.rs és a www.palic.rs. A  www.palic.rs honlap jelenleg fejlesztési fázisban van, ez a tény miatt előfordulhatnak hibák a tartalomban és a működésben is.

A nyomtatott, elektronikus kiadványokat és prezentációkat a szabadkai Akademija Oxford munkatársai végezték el. A honlapok kidolgozása pedig, az éves fenntartásukkal együtt 312.000 dinárba kerültek adó nélkül.

A Szabadkai Idegenforgalmi Szervezet évekre visszamenőleg minden ismeretterjesztő kiadványát nyolc különböző nyelven készíti el, az alapján, hogy mely országokban mutatják be a környéket, mint potenciális desztinácót.

Köszönettel tartozunk, amiért felhívták a figyelmünket a hibákra, amelyeket a legrövidebb időn belül kijavítunk.

Tómó Margaréta

https://szabadmagyarszo.com/2021/02/02/palics-honlapja-fejlesztes-alatt/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése