2023. november 28., kedd

Közszolgálati napilap ez?

A Magyar Szóból folyik a Vémeszes propaganda,  a párt cinkos szolgálata, a népbutítás!

 

A médiasötétség világosság a hatalomnak.
Tomić, Zoran R.

A Magyar Szónak nevezett napilap 2023. november 27-ei címoldala szerint – a december 17-ei választási kampány kellős közepén, a forrongó Szerbiában és a nagyvilágban – a legfontosabb hír, hogy „Adorjánban ettek, ittak, mulattak”, ahol „tizenkettedszer tartották meg a Nemzetközi Hurka- és Kolbászfelsztivált”.

A másik címoldali hír (az „ideiglenes vezető” fotójával), hogy lezajlott „a 2023 perces, kispályás labdarúgótorna Zentán”, amit „megtisztelt jelenlétével dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke, aki köszöntötte az egybegyűlteket – ahogyan fogalmazott – a kampányidőszak legsportosabb rendezvényén”.

Ez lenne az újságírás, amit Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke „a keresztény értékrend mentén megvalósuló médiatevékenységnek” mond. Eközben Kabók Erika, az MNT Végrehajtó Bizottságának tájékoztatásért felelős tagja arra buzdítja az újságírókat, hogy „hagyják már abba az objektív újságírást!”

Az MNT irányítása alatt „a világ legjobb magyar nyelvű napilapjából” silány (párt)közlöny lett! Már huzamosabb ideje nem tesz eleget a köztájékoztatás követelményének, miszerint a kormány és az ellenzék tagjai a választási kampány idején egyenlő arányban kell, hogy szerepeljenek a sajtóban. Hiányzik a lapból a szakmaiság, a józan kritikai észjárás, a sokszínűség és a pluralizmus, de a minőségi oknyomozó újságírás és a hatalmat, a pártokat és a nemzeti tanácsot ellenőrző írások is! A lapból csak a Vémeszes propaganda, a párt cinkos szolgálata, a népbutítás folyik!

Varjú Márta főszerkesztősége alatt sikerült ilyen szintre zülleszteni a lapot. Ehhez tehetség és tudás, de főként megalkuvó szolgalelkűség kell! Forognak is bizonyára sírjukban az egykori főszerkesztők, lapszerkesztők!

A lap tekintélyét, köztiszteletét tönkretették. Hogyan és mikor fog ebből felépülni?

BOZÓKI Antal

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése