2024. július 22., hétfő

Úgynevezett újságírók klubja – kerekasztal-beszélgetés

Pressburger Csaba, Gyurkovics Virág Tómó Margaréta és Öreg Dezső

2024. június 15.

A zentai közéleti piknikeken minden alkalommal beszélgetünk a médiánkat érintő aktuális ügyekről. Most három téma is akadt:

– az MNT nemrég elfogadott médiastratégiája

a Kishegyesen megtartott I. Délvidéki Médiatalálkozó és

Pásztor Bálint újságírókat becsmérlő(?), fenyegető(?) Facebook-bejegyzése.

Értelmezni próbáltuk a médiastratégiában szereplő „kisebbségi erkölcsiség” és „keresztény értékrend” fogalmakat, megbeszéltük, hogy van-e létjogosultsága az újságírók és a politikusok kötetlen kvaterkázásának, végül pedig a VMSZ elnökének nagy visszhangot kiváltó, a választási eredményeket elemző és egyúttal a független újságírók teljesítményét kétségbe vonó posztját ítéltük meg, különbözően.

Mindeközben nagyon sokszor elhangzott Kabók Erika neve, aki kollégánk, mentorunk, „anyánk” volt, most pedig ő a VMSZ politikai cenzúrájának megtestesítője a Magyar Nemzeti Tanácsban mint a médiával megbízott illetékes.

A résztvevők (jobbról balra):

  • Öreg Dezső, az Újvidéki Rádió egykori főszerkesztője
  • Tómó Margaréta, a Szabad Magyar Szó szerkesztője
  • Gyurkovics Virág, az Átlátszó Vajdaság főszerkesztője és
  • én mint moderátor.

A videó kizárólag a Patreon-oldalunkon regisztrált nézőink számára elérhető. A regisztráció egyszerű és ingyenes, a munkánk támogatása továbbra is opcionális.

PCs
https://www.patreon.com/posts/ugynevezett-108532692?utm_campaign=patron_engagement&utm_source=post_link&token=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJyZWRpc19rZXkiOiJpYTI6NTA0MWZkYjMtY2YwYS00OTliLWE2NTQtMTY1M2ViM2FkODllIiwicG9zdF9pZCI6MTA4NTMyNjkyLCJwYXRyb25faWQiOjEyMDU5NDkyNH0.g89UnMSHckABsHasqBD1RgU_VUKd9s02rZb3fBzfKeE&utm_id=fde3987f-a01c-4947-9bb8-c71c72c6cca0&utm_medium=email

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése