2012. október 29., hétfő

Az MNT tisztázta a félreértéseket Újvidékkel

Korhecz Tamás és Erdély Lenke találkozott a városvezetés képviselőivel

Ma, Újvidéken az újvidéki Városi Képviselő Testület elnökének kabinetjében megbeszélést folytatott dr. Korhecz Tamás, az MNT elnöke és Erdély Lenke az MNT tagja, az újvidéki Városi Képviselő Testület képviselője Újvidék Város vezetésével, amelyet Dr. Siniša Sević, a VKT elnöke és Dr. Đorđe Petrović, a Káderbizottság elnöke képviselt.
A megbeszélésen sikerült tisztázni azokat a félreértéseket, amelyek eddig nehezítették az MNT és Újvidék Város együttműködését. Megállapodtak abban, hogy a VKT ülésen megszületett döntéseket - amelyek az MNT egyetértése és véleményezése nélkül születettek - módosítják, annak érdekében, hogy ne legyen szükség bírósági jogérvényesítésre. A megbeszélésen megállapodtak abban, hogy a VKT novemberi ülésén újratárgyalja a magyarul is oktató iskolák iskolaszékeinek valamint a 3 újvidéki kiemelt jelentőségű magyar kulturális intézmény igazgató bizottságaival kapcsolatos felmentéseket és kinevezéseket. Ezek az Újvidéki Színház, a Levéltár és a Városi Múzeum.
A megbeszélésen az is elhangzott, hogy Újvidék Város rövid határidőn belül hajlandó módosítani a felsorolt 3 intézmény alapító okiratát, hogy azokat a vajdasági magyarság számára kiemelt jelentőségű kulturális intézményekké nyilvánítsák és az alapító okiratokba az MNT jogosítványai is bekerüljenek.
A felek egyetértettek abban, hogy nagyon fontos a folyamatos kapcsolattartás és kommunikáció, amelyre a jövőben nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni valamint megállapították, hogy az MNT jogosítványainak érvényesítése nem pártpolitikai kérdés és azok tiszteletben tartása közös érdek - olvasható az MNT Közigazgatási Hivatalának sajtószolgálata által ma kiadott közleményben.

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14319/Az-MNT-tisztazta-a-felreerteseket-Ujvidekkel.html, 2012. október 29. [20:10]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése