2012. október 23., kedd

Az újvidéki helyi médiumok magyar szélsőségesek provokálta temerini incidensről tudósítanak

Az újvidéki helyi médiumok híradása szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom öt tagja ellen tettek bűnvádi feljelentét egy temerini kocsmában vasárnapra (október 21-re – B. A. megj.) virradóra elkövetett garázdaság miatt, közölte hétfőn (október 23-án – B. A. megj.) a Beta hírügynökség. Állítólag náci jelszavakat kiáltoztak és két szerb fiatalnak könnyebb testi sérülést okoztak. A rendőrség beavatkozott. Ugyancsak a helyi médiumok jelentették, hogy a szélsőséges fiatalok Zentáról és Adáról érkeztek, írja a Beta.
A Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) temerini bizottsága arra szólította fel az illetékes szerveket, hogy világosan közöljék, mi is történt pontosan Temerinben."Amennyiben ez igaz, akkor úgy véljük, a bűnvádi feljelentést súlyosabbá kell minősíteni, ez pedig a nemzeti alapon történő gyűlölet és türelmetlenség szítása. A tavaly szeptemberi és októberi tapasztalat arra int bennünket, hogy ilyen esetekben nem lehetünk toleránsak, szigorúan szankcionálni kell minden erőszakot, nemzetek közötti megosztást és fasiszta megnyilvánulást", vélik a pártban. A LSV közleményében hozzáteszi, a párt minden fasiszta megnyilvánulás ellen egyformán harcol, a nemzeti előjelre való tekintet nélkül, s azt várják, hogy az Obraz és a Nacionalni stroj (Nemzeti Arcvonal) után a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is a betiltottak listájára kerül, idézi a pártközleményt a Beta.


http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14288/Az-ujvideki-helyi-mediumok-magyar-szelsosegesek-provokalta-temerini-incidensrol-tudositanak.html, 2012. október 23. [1:40]


Incidens TemerinbenBűnvádi feljelentést tettek a Hatvannégy Vármegye mozgalom öt tagja ellen, mert Temerinben a vasárnapra virradó éjszakán állítólag náci jelszavakat kiabáltak, és összeverekedtek két helybeli fiatalemberrel.
Az incidens állítólag hajnali három órakor történt Temerinben, amikor a Hatvannégy Vármegye öt tagja ittas állapotban először náci jelszavakat kiabáltak a JNH utcai kávézóban, majd a biztonsági emberek kidobták őket. Egyes híresztelések szerint ekkor támadtak rá Denis R. és Mirko B. helyi lakosokra. A verekedésnek csak a rendőrség vetett véget. A két áldozat könnyebb sérüléseket szenvedett.
A verekedés kapcsán megszólaltattuk Vladimir Capikot, Temerin polgármesterét. Elmondta lapunknak, hogy a média csak akkor figyel Temerinre, ha valami verekedés történik.
– A helyi önkormányzat mindenféle incidenst elítél, a rendőrség azonosította a tetteseket, de a nyomozás még folyamatban van, ezért nem kell feleslegesen port kavarni az ügyben. Annyit elmondhatok, hogy a tettesek nem temeriniek, hanem becseiek és adaiak voltak. Abban biztos vagyok, hogy ha ez a verekedés Topolyán vagy Szabadkán történt volna, biztos nem lett volna ekkora visszhangja a médiában, Temerinben minden kisebb pofozkodást felfújnak. Mindenesetre hagyjuk a rendőrséget, hadd végezze a dolgát! – magyarázta a temerini polgármester.

hgy 
Magyar Szó, 2012. október 23., 12. o.   

Temerin: Őrizetbe vett a rendőrség hét magyar fiatalt 

A Temerinben szombat éjszaka történt verekedés kapcsán ma adott ki hivatalos közleményt az újvidéki rendőrség, amelyben az áll, hogy nemzeti, vallási és faji gyűlöletből elkövetett bűncselekmény miatt tegnap előállította a temerini O. Attilát (1989), O. Róbertet (1992), K. Csongort (1993), a becsei K. Norbertet (1979) és K. Kornélt (1991), valamint az adai S. Tamást (1994) és A. Flóriánt (1994). Azzal gyanúsítják a fiatalokat, hogy október 21-én egy kávézóba betérve náci köszöntéssel ( Sieg Heil) üdvözölték egymást, ezt követően az ott tartózkodókkal dulakodásba kezdtek, majd nemzeti alapon sértegették őket. A gyanúsítottak, amelyek ruhájukon a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom jelvényét viselték, ezt követően a szórakozóhely előtt rátámadtak a temerini R. Deniszre (1989), B. Mirkóra (1989), majd fizikailag bántalmazták őket, könnyebb testi sérüléseket okozva ezzel.
A rendőrség O. Róbert lakásában egy automata puskát, annak tartozékait, egy darabjaiban lévő légpuskát, egy startpisztolyt, tíz lövedéket, machettát, valamint HVIM -es propagandaanyagot talált. Ellene illegális robbanóanyag, illetve fegyvertartás miatt bűnvádi eljárás indul.
A gyanúsítottakat 48 órás őrizetbe vették, ezt követően az újvidéki Felső Bíróság vizsgálóbírója hallgatja majd ki őket – áll a rendőrség közleményében. 
ácsi 
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14291/Temerin-Orizetbe-vett-a-rendorseg-het-magyar-fiatalt.html, 2012. október 23. [15:54]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése