2014. június 7., szombat

Pásztor: Nem megyek sehova, Čanak neveletlen


Pásztor: Nem megyek sehova, Čanak neveletlen
A parlament választotta meg, s csak abban az esetben válik meg tisztségétől, ha a képviselők elégedetlenek lesznek munkájával, jelentette ki Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke.
“Ez a tisztség nem örökség. Ez egy olyan pozíció, amelyre a képviselők több mint 50 százalékának támogatásával, s javaslatára kerültem és itt is maradok, amig másként nem döntenek. Amíg pedig itt leszek, tisztességesen és hatékonyan végzem a munkámat, még akkor is, ha ez egyeseknek nem tetszik”, jelentette ki Pásztor Nanad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnökének azon megjegyzését kommentálva, miszerint ez a hely a ligásokat illetné.
Pásztor, aki a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is, arra a kérdésre válaszolva, hogy a párt tartományi koalíciós partnerének ilyen kijelentése megbonthatja-e a koalíciót, azt mondta, hogy az ilyen kijelentések finoman fogalmazva is otrombák.
“Én vajdasági vagyok, magyar, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, úriember. Én nem bocsátkozok bele ezeknek a mondatoknak a kommentálásába, nem vagyok a verbális sárdobálás híve. Úgy vélem, az ilyen kommentárok nem tisztességesek és nem illendőek, legfőképp pedig nem állnak összhangban azzal, amit vajdasági ízlésnek neveznek”, mondta Pásztor.
Nenad Čanak, a LSV elnöke tegnap azt nyilatkozta, pártját illetné meg a tartományi képviselőház elnöki széke. Čanak tegnap azt is mondta, hogy a VMSZ “a magyar jobboldali párt, a Fidesz kihelyezett tagozata”, amellyel együtt bekerült az Európai Parlamentbe.
A VMSZ a ligásokkal és a Demokrata Párttal (DS) alkotja a többséget a vajdasági parlamentben. (Beta)


2014. június 6. [18:55]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése