2014. június 17., kedd

Tanúként hallgatták meg Pásztor Istvánt Budapesten - A gyanúsítottat a börtönből hozták a VMSZ elnöke elé

pasztor-bp-birosagonTegnap délelőtt (június 14-én – B. A.)  a Budai Központ Kerületi Bíróságon hallgatták meg tanúként Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét, annak a nagy médiahírverést kavart ügynek kapcsán, melynek során néhány tüntető a budapesti a Kossuth téren leköpte, hazaárulónak és bolseviknak nevezte a vajdasági politikust.
A meghallgatásra mindkét, a nyomozati anyagban vádoltként megnevezett hölgyet is beidézték. Az egyiküket egyenesen a börtönből vezették elő a láthatóan kedélyes hangulatú Pásztor István elé. A gyanúsított azért van még mindig börtönben mert még nem telt le a 30 napos előzetes letartóztatása amelyet a Pásztor ellenes "merényletéért" kapott, továbbá a bíróság szerint fennáll a bűnismétlés gyanúja is.
Ugyanakkor a Pásztor Istvánt ért inzultusról készült  videóból ismert napszemüveges, rikácsoló idős asszonyt továbbra sem sikerült beazonosítania a rendőrségnek.
A képen: Pásztor István ma délelőtt a bíróság épületében
SoDI nyomán Sz. A.

Közzétette: Szerkesztő 2014. június 16. [14:35] 


Visszatekintés: Pásztor 1999-es közúti balesete

Érdemes megjegyezni, hogy a mai nem az első eset volt, amikor Pásztor István bíróságon jár, bár neki ezidáig még nem volt alkalma megismerkedni sem a rabvezető kantárral, sem a fogdák hideg priccsével, annak ellenére, hogy egy jóval komolyabb bűncselekmény vádlottjaként állt a vele igen elnéző bíróság elé.
Emlékezetes, hogy 1999-ben egy közlekedési szerencsétlenségben Pásztor egy másik autóval ütközött , melynek során az azt vezető személy a helyszínen az életét vesztette. Bár a baleset 1999 áprilisában történt, ellene csak 2001 júliusában emeltek vádat „a tömegközlekedésben elkövetett súlyos bűncselekmény” címén. A 2003-ban meghozott ítéletig évente csupán egy tárgyalást tartott a bíróság - írták az üggyel kapcsolatban a szerb lapok.
Később a lezárult bírósági per kapcsán az újságíróknak, a balesetben szörnyethalt csantavéri Krizsán Imre fia és lánya a következőket mondták Pásztorról: A legjobban az fáj, hogy a tragikus balesetet követően nem tanúsított semmilyen megbánást, fel sem hívott bennünket, nem nyilvánított részvétet a családnak, csak a bírósági tárgyaláson találkoztunk először személyesen, ahol ártatlannak mondta magát.
A család elmondása szerint a baleset után nem ellenőrizték, hogy Pásztor vére tartalmazott-e alkoholt és a bíróság enyhítő körülményként tüntette fel, hogy tekintélyes közéleti személyiségről van szó.
Pásztort végül fellélegezhetett, amikor 2003-ban feltételes szabadságvesztésre ítélték, viszont a következő választások után újraválasztották és újból eminens tartományi miniszter lett.
Sz. A. 
Közzétette: Szerkesztő 2014. június 16. [21:19] 

http://delhir.info/delvidek/magyarsag-koezelet/26148-2014-06-16-19-21-10 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése