2015. május 9., szombat

Hajnal Jenő válasza Korhecz felvetéseire


Hajnal Jenő válasza Korhecz felvetéseire
Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke közleményben reagált Korhecz Tamás felvetéseire, amelyek a tegnapi zentai rendezvényen is elhangzottak. Ebben azt írja: a személycserékre vonatkozó döntéseit nem áll szándékában felülvizsgálni, és visszautasítja a bizottsági tagok szakmai hozzáértésének megkérdőjelezését.
Hajnal Jenő közleményében kifejti: a kulturális bizottság élére Siflis Zoltán helyére azért került Penovác Náray Éva, mert az egyetemi végzettséget és a kulturális intézményben eltöltött tartós munkatapasztalatot tartotta szem előtt, az oktatási bizottság élére pedig ezen elvek szerint került Joó-Horti Lívia pszichológus helyére a tanári-nevelői tapasztalattal rendelkező Perpauer Attila.
Zsoldos Ferenc szerződésének felbontása kapcsán azt írja, a civil életben fontosabbnak tartotta, hogy a szórványközpontokat vezető hat személynek adjon lehetőséget a munkára. Korhecz Tamásnak az ösztöndíjakra vonatkozó észrevételei kapcsán az MNT elnöke arra emlékeztet, maga Korhecz Tamás volt az, aki 2011 márciusában azt javasolta: egyetlen egy generáció kapjon csak ösztöndíjat, és csak a VMSZ Elnökségének erőteljes nyomására alakult ki a jelenlegi elv.
Hajnal Jenő úgy fogalmaz: a jelenlegi MNT és a Hivatal legnagyobb bravúrjának tartja, hogy a hivatalátadással elérhetetlenné vált szervergép, a köddé vált rendszergazda és a széteső informatikai háló ellenére egyáltalán ki tudták fizetni az ösztöndíjakat. A népesedési akcióterv vonatkozásában pedig szónoki kérdésnek nevez minden számonkérést, hiszen az akciótervben a meghozandó intézkedések határideje 2014 márciusa volt, így Hajnal Jenő szerint a felelős személy maga Korhecz Tamás.
A Magyar Nemzeti Tanács elnöke közleményében azt írja: fontosnak tartja az együttműködés megteremtését, a címkézést és a rombolást azonban távol kívánja tartani, a vitát pedig lezártnak tekinti. (Pannon RTV: http://pannonrtv.com/web/?p=203317) és


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése