2015. május 27., szerda

Jobbik: Tisztázni kell a délvidéki hiteleket


A helyzet tisztázására meghívják a vállalkozásfejlesztési bizottság jövő heti ülésére a VMSZ elnökét és a magyar kormány képviselőit

Jobbik: Tisztázni kell a délvidéki hiteleket
Volner János
A Jobbik szerint tisztázni kell 11 milliárd forintnyi, Délvidékre kifizetett kedvezményes hitel ügyét.


Volner János, a parlament vállalkozásfejlesztési bizottságának jobbikos elnöke szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a forrás a Vajdasági Magyar Szövetséghez (VMSZ) köthető délvidéki gazdasági szereplőkhöz került, s ez felveti azt, hogy "kilóra megvesznek" embereket annak érdekében, hogy a Fidesz politikáját segítsék.
Kifejtette, hogy 4,5 millió eurót kapott a Masterplast, amelynek kelet-európai igazgatója, Bunford Tivadar a VMSZ elnökségi tagja. Ugyanekkora összeghez jutott a Cim Gas, amelyet a szintén elnökségi tag Kern Csaba testvére vezet. Hozzátette, hogy a kedvezményes hitelből offshore cégek is részesültek, így 3,6 millió euróhoz jutott a Sat-trakt és 1,2 millió euróhoz az Agriacoop nevű cég.
Az ellenzéki politikus jelezte, a helyzet tisztázására meghívja a vállalkozásfejlesztési bizottság jövő heti ülésére Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét és a kormány képviselőit. (MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése