2015. május 16., szombat

Ismét a mutyilistáról tárgyalt Orbán és Pásztor

ppista-orban 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ismét találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, akik a vajdasági magyar közösség gazdasági támogatásáról folytatták a tárgyalásokat.
Mint ismeretes, múlt hónapban már tárgyalt a két politikus, amikor is Pásztor István a "Vajdasági magyar közösségek terület és gazdaságfejlesztési stratégiája" címet viselő 150 oldalas szakmai dokumentum mellett átadott Orbán Viktornak egy, többségében VMSZ-hez köthető cégek névsorát, és azzal együtt konkrét támogatási összegeket tartalmazó listát is, amelyet később az Alfahír portál szivárogtatott ki. Pásztor későbbi nyilatkozataiban sem tagadta a lista létezését.
 
A mai találkozón elhangzott, hogy a tervek szerint, szakértői szinten, május végéig lezajlanak az egyeztetések a lehetőségekről, gazdasági területen például a vajdasági magyar vállalkozások piacra jutási lehetőségeinek javításáról.
A megbeszélésen szó esett egy vajdasági termőföldalap létrehozásáról is, amely a vajdasági magyar gazdákat lesz hivatott segíteni.
A szociális területen egy peremvárosi és tanyagondnoki rendszer kialakítását tervezik.
A magyar kormány tájékoztatása alapján Pásztor István rövid időn belül előterjesztést tesz Orbán Viktornak a vajdasági sportélet fejlesztésének irányairól is.
MTI nyomán H. Á. 
Közzétette: Haraszthy Ágoston 2015. május 15. péntek, 13:49
http://delhir.info/cimlap/kiemelt-hirek/40441-2015-05-15-11-50-45

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése