2015. május 2., szombat

Orbánt kérdezte Szávay a VMSZ-es mutyilistáról

szavay kepA Jobbik véleménye szerint a Délvidéken a Fideszhez, illetve a Vajdasági Magyar Szövetséghez (VMSZ) közel álló "oligarchacsoportok" juthatnak hozzá kölcsön formájában 11,5 milliárd forintnyi magyarországi közpénzhez
- erről a párt alelnöke beszélt sajtótájékoztatóján.
Szávay István az alfahir.hu portál hétfői hírére hivatkozott, ahol azt írták a birtokukba került, a "Vajdasági magyar közösségek terület és gazdaságfejlesztési stratégiája" címet viselő dokumentum alapján: "lehetséges, hogy 11 milliárd forintnyi, magyar közpénzből finanszírozott kedvezményes hitel kiosztását zsírozták le a Délvidéken".
A politikus leszögezte: az anyaország felelőssége, hogy a külhoni magyarságot támogassa, amelynek során a magyar államnak mindent meg kell tennie a külhoni magyar közösségek gazdasági megerősítéséért is. A Jobbik szerint viszont aggályos, hogy "létezik egy ilyen táblázat, kering egy táblázat", amelynek létét Pásztor István a VMSZ elnöke sem tagadta, csak azt mondta, hogy a lista nem nyilvános és nem VMSZ-es - fogalmazott a képviselő.
A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a listán szerepel a VMSZ elnökségi tagja, Bunford Tivadar és fia, Bunford Olivér, illetve Kern Tamás elnökségi tag testvérének a cége - emelte ki. Megjegyezte, hogy a pályázat alapján kölcsönről van szó, de - szavai szerint - a cégeknek a mai körülmények között nem könnyű ilyen nagy összegű hitelhez jutniuk.
Felmerül a kérdés, hogy a magyar kormány tud-e listáról és mi arról a véleménye - közölte. A képviselő hangsúlyozta, hogy a 11,5 milliárd forintos összegből nem vajdasági magyar kisvállalkozók jutnak hitelhez. Ehelyett ugyanaz történik, mint amit a Fidesz Magyarországon is tesz, "a munkahelyteremtés jelszava alatt oligarchákat töm tele pénzzel" - mondta.(MTI) 
Közzétette: Haraszthy Ágoston 2015. április 30. csütörtök, 16:05

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése