2015. május 2., szombat

Haverlista-ügy: Pásztor felemelő élményei közé tartozik Csákány Lajos és Zvonko Bogdan bizniszének megismerése!

a zvonko bogdan02A napokban részletesen ismertetett és kizsigerelt ominózus VMSZ-es "haverlista" élén nem magyar, hanem egy bunyevác ember áll, név szerint Zvonko Bogdan népdalénekes, aki Miloševićéknek, a Demokrata Pártnak és a VMSZ-nek egyaránt szívesen elhúzta a nótáját. Politikailag sosem volt finnyás, bárkinél, aki hatalommal és pénzzel rendelkezett, mindig szívesen vállalta az udvari énekes szerepét.
Meg is szedte magát rendesen. Állítólag drága ingatlanokkal, versenylovakkal stb. rendelkezik. Nemrég pedig borászattal kezdett el foglalkozni.
A VMSZ valamilyen titokzatos oknál fogva úgy gondolja, legnagyobb (kedvezményes) hitellel, konkrétan 5 millió euróval Bogdan (aki mellesleg nem is beszél rendesen magyarul) vállalkozását kellene támogatnia. Vajon neki mi köze lehet a délvidéki magyarság közösségfejlesztéséhez és esetleges gazdasági fellendítéséhez?
A listából ugyan kiderül, hogy Bogdan borászatát voltaképpen Csákány Lajos finanszírozza, de az ő esetében is ugyanaz a kérdés merül fel: mit tett eddig a délvidéki magyarságért és miért annyira bizalomgerjesztő a VMSZ számára?
Nyílt titok, mi mindennel foglalkozott, milyen vagyonnal rendelkezik és kikkel állt kapcsolatban Csákány. Mivel azonban hiányoznak a tárgyi bizonyítékok, maradjunk annyiban, hogy a szabadkaiak nagy része - finoman fogalmazva - amolyan "ellentmondásos üzletembernek" tartja.
Pásztor István, a VMSZ elnöke a napokban azt nyilatkozta, felemelő élményei vannak a "haverlistán" szereplő vállalkozókkal kapcsolatban. Jó lenne tudni, mi volt annyira felemelő a Bogdan - Csákány duett esetében, miért tartja természetesnek, hogy öt millával "dobják meg" a bizniszüket...
A képen: Zvonko Bogdan
K. P.
Közzétette: Szerkesztő 2. 2015. május 02. szombat, 12:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése