2020. április 2., csütörtök

Az egészségügyet bíráló cikke miatt vették őrizetbe az újságírót

Az egészségügyet bíráló cikke miatt vették őrizetbe az újságírót

2020. április 2. 7:58

A rendőrség szerda este előállította Ana Lalićot, a Nova.rs portál újságíróját, miután a Vajdasági Klinikai Központ (KCV) értesítette a belügyi szerveket és az ügyészséget arról, hogy szerintük Ana Lalić klinikával kapcsolatos szerdai írása nyugtalanságot okozott a polgárok körében és rombolja az intézet tekintélyét – írja a 021.rs.
Srđan Kovačević, az újságíró jogi képviselője megerősítette, hogy Lalićot 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, az illetékes ügyész csütörtökön hallgatja ki. A rendőrök átkutatták a lakását, pánikkeltés gyanúja miatt vették őrizetbe.
Ana Lalić cikkében azzal foglalkozott, hogy a Vajdasági Klinikai Központ egészségügyi személyzete igen rossz körümények között dolgozik, gyakran védőfelszelés nélkül kell ellátniuk a koronafertőzéses betegeket. Írását szerdán a Szabad Magyar Szó is közzétette.
A KCV közleményben utasította el az újságíró vádjait, melyre Lalić így reagált:
„A tekintélyük sérült, de nem azért mert a valós helyzetről írtam, hanem azért mert részt vesznek a hatalom politikai játszmájában, amely azt állítja, hogy a polgárok miatt alakult ki ez a helyzet. Diplomájuk mögé bújva azt állítják, hogy minden rendben van, miközben európai kollágáik mindenütt arra panaszkodnak, hogy problémák vannak, kevés a védőfelszerelés, több egészségügyi dolgozóra lenne szükség. Nálunk ugyenez a helyzet, csak senki sem mer erről beszélni“ – mondta többek között Lalić.
Az esetről az autonomija.info cikkét teljes egészsében itt olvashatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése