2020. április 13., hétfő

"Kad Brnabić Vučića nazove šefe - urušava institucije"

"Kad Brnabić Vučića nazove šefe - urušava institucije"  
Izvor: N1
Glavni i odgovorni urednik lista NIN Milan Ćulibrk ocijenio je da institucije i procedure moraju da se poštuju, ali da se one sve više urušavaju ponašanjem predstavnika vlasti.
On je gostujući u Utisku nedjelje ocijenio i da kada je uvedeno vanredno stanje novinari postavljali pitanje da li je ono uvedeno na način propisan Ustavom.
"Već smo uništili 90 posto (institucija) prije vanrednog stanja, u njemu ćemo uništiti i ovo što je preostalo... I kada bude proglašen kraj vanrednog stanja, mi nećemo znati šta je normalno... Mi živimo u vanrednom stanju već godinama, samo snižavamo prag", naveo je Ćulibrk.
On je dodao i da novinari imaju pravo da griješe, da kažu ako vlast griješi, kao i da će NIN u sljedećem broju pisati da li bezbijednosne institucije rade poštujući propise.
"Kada (premijerka Srbije Ana Brnabić) predsjednika nazove šefe... ona urušava institucije. Moraju se poštovati procedure", rekao je Ćulibrk, i kao primjer naveo da je prvi potpis na uredbama vlade donijetim prije nekoliko dana bio potpis predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
Beta

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése